Közlemény: megújult a Madridista.hu

A régi arculat teljes egészében eltűnt, immáron sötét módban olvashattok minket.


Örömmel jelenthetjük be, hogy a Madridista.hu hosszú idő után ismét megújult. Csapatunk hónapok óta tervezgette az említett ráncfelvarrást, és most végre meg is valósult – olyanra, amilyenre mi szerettük volna.

Weboldalunk új kinézete már napokkal ezelőtt élesbe állt, de a háttérmunkák továbbra is folynak. Legelőször a Játékoskeret illetve Adatlap a fontos újítás, hisz az aktuális keretet végre részletesen és szép dizájnnal tekinthetik meg olvasóink.

Főoldal

A főoldal szerkezetileg maradt úgy, mint szinte korábban. Az igaz, hogy mostantól nem választhatóak a hírek kategóriák szerint, de mint fentebb említettük: a legfelhasználóbarátabb verziót akartuk elkészíteni. Immáron a legfrissebb és az átigazolási hírek kerültek középpontba, valamint a lap alján a meccsösszefoglalók. Az oldalsávban megmaradt az előző, következő mérkőzés blokk és a tabella is. Ami újdonság, az a heti szavazás. Minden héten felteszünk valami kérdést, amire leadhatjátok voksotokat.

Játékoskeret

Látható a játékosok mezszáma, szerződése lejárta, piaci értéke, magassága illetve nemzetisége is. Az adatlapjukon természetesen sokkal több minden van, mint például a súly, biográfia, statisztika (részletes), kapcsolódó hírek illetve egy galéria funkció is.

játékoskeret
játékoskeret

Játékos adatlap

Biográfia és minden más fontos információ  helyet kapott.

játékos adatlap
játékos adatlap

Meccs adatlap

A másik fontos újítás a mérkőzésnaptár, illetve maga a mérkőzés adatlap fejlesztése volt. Mostantól minden mérkőzés adatlapján megtekinthető a hivatalos kezdőcsapat, TV-s csatorna, kapcsolódó hírek, mérkőzés utáni statisztikák, helyszín illetve videó(k) is.

mérkőzés utáni statisztika
mérkőzés utáni statisztika

Ami a fő arculatot illeti: próbáltuk a legfelhasználóbarátabb verziót elkészíteni. Mind számítógépen, mind mobilon. Úgy gondoljuk, hogy ez sikerült. A sötét témának köszönhetően jóval szebben láthatóak a szövegek, vizuális elemek – nem beszélve az olvashatóságról.

Jövő

Ami a jövőt illeti: az új idényt követően nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra, illetve a Real Madrid női szakosztályára is. Terveink között szerepel, hogy ez a két kategória szintén egy külön részleget kap, ahol ugyanolyan tartalmi elemek kapnak helyet, mint ami az első csapatot illeti.

Terveink között szerepel egy saját podcast adás is, ami heti rendszerességgel jelentkezne az aktuális témákkal. Végül, de nem utolsósorban: exkluzív interjúkat fogunk készíteni magyar és külföldi madridistákkal/újságírókkal/kommentátorokkal egyaránt.

Mindezek megvalósítására szerkesztőket keresünk – tehát ha úgy érzed, hogy megfelelsz az itt említett feltételeknek, akkor jelentkezz szerkesztőségünkbe! Természetesen az első csapatról is írhatsz, így oda is szívesen várjuk jelentkezésedet!


Fontos kiemelni, hogy ahogy fent írtuk: a háttérmunkák továbbra is folynak, tehát jelenleg még nem a végleges verzió kapott helyet. Ötleteiteket illetve észrevételeiteket szívesen várjuk hozzászólásban, avagy e-mail címünkre: [email protected].

Köszönjük, hogy minket olvastok! 🙂


 

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÉrdekességek

Leave a Reply