A Real Madrid, a Juventus és a Barcelona közös tornát szervez

A három elit csapat megkereste az AC Milant is, mint a minitorna negyedik résztvevője.


Az ESPN beszámolója szerint a Real Madrid, a Juventus és a Barcelona egy esetleges minitornáról tárgyal – ami nyáron, az előszezon során lenne esedékes az Egyesült Államokban. A három klub új utat keres a COVID-19 világjárvány okozta bevételkiesésre, legújabb próbálkozásuk – az Európai Szuperliga bukása után – közös torna, barátságos mérkőzésekkel.

A Milan a meghívottak között

Meghívásra került az AC Milan csapata is. Az elképzelés szerint a torna az Egyesült Államok nyugat partján kerül megrendezésre, egy El Clásicóra pedig számtalan város verseng. A két klub találkozott már egymással az USA-ban, utoljára 2017-ben amikor a katalánok győztek 3-2-re. Érdekesség, hogy ez volt Neymar utolsó mérkőzése a Barcánál, mielőtt a PSG-hez igazolt.

A megbukott Szuperliga

A Real Madrid, a Barcelona és a Juventus az a három klub, aki még mindig benne van a Szuperliga-projektben. Kezdetben (2021. áprilisában) 12 klub volt érdekelt az új sorozat létrehozásában, azonban ez azt jelentette volna, hogy elválnak az UEFA-tól és kilépnek a Bajnokok Ligájából.

Az Atlético Madrid, az AC Milan, az Inter Milan, a Liverpool, az Arsenal, a Chelsea, a Tottenham, a Manchester United és a Manchester City végül kihátráltak a projektből az angol szurkolók nyomására.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Barátságos mérkőzésekÉrdekességekSZUPERLIGA
Irány Amerika!

Leave a Reply