Lehetetlen küldetés vár Haalandra és Camavingara is, amennyiben Madridba igazolnak

Nagyon kevés fiatal játékos volt türelmes, és nyerte el a bizalmat.


Erling Haaland és Eduardo Camavinga duó a legkeresettebb jelenleg az átigazolási piacon. Mindkét játékost szóba hozták a Real Madriddal, azonban egyiküknek sincs garantált játékperce Madridban.

Hasonló okok miatt nem került leigazolásra korábban Kylian Mbappé, aki fix játékidőt szeretett volna – akkor, amikor a BBC-trió csúcsformában játszott.

Sergio Ramos 2005-ös érkezése óta nagyon sok fiatal küzdött már meg a maradásért, de kevesen voltak türelmesek.

Kihívás van jelenleg is, hisz itt van Vinícius Júnior, Rodrygo Goes, Reinier Jesus, Brahim Díaz, Fede Valverde és Andriy Lunin.

Néhányuknak a türelem és a kemény munka bevált, élő példa erre Fede Valverde, aki még egy nehéz 2018/19-es idény után is a kezdőcsapatban találta magát. Egyeseknek azonban a kihívás nehézséget hozott, mint például Theo Hernández – aki 19 évesen érkezett a Real Madridba, másfél szezon után azonban távozott Marcelo árnyékából.

Ödegaardot, Vallejót, Hakimit, Mayoralt és Luca Zidane-t is arra kényszerítette a türelem, hogy más csapatokban találják meg a megfelelő játéklehetőséget.

Marco Asensio 2016-ban, 20 esztendősen írt alá a Blancókhoz, de igazán sosem tudta kiharcolni a fix kezdőcsapatban való szereplést. Ugyanez igaz az utánpótlásban nevelkedőkre is, mint például Álvaro Morata, vagy Jesé Rodríguez.

A türelem azonban gyakran kulcsfontosságú lehet ezekben a helyzetekben, és ebben az esetben Raphael Varane példaképként szolgál.

Máshogyan gondolkozott a 2011-ben érkező francia védő – ekkor Ramos és Pepe mögött állt a sorban -, azonban a türelem meghozta a gyümölcsét: a klub egyik legfontosabb kulcsszereplőjévé vált.

Más tehetséges fiatalok, Sergio Canales, Royston Drenthe és Gonzalo Higuain nem voltak ilyen sikeresek.

A „türelem-lista” tehát eléggé zsúfolt a Real Madridnál, ahová Haaland és Camavinga nem akar felkerülni.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKNYILATKOZATOK
Bale és az MLS története
ÁTIGAZOLÁSOK
gareth_bale_amerikaba_menne

Leave a Reply