A PSG több éves szerződést kínál Ramosnak

A párizsi klub hároméves szerződést és nettó 20 millió eurós fizetést kínál a Real Madrid kapitányának. A Blancók vezetősége viszont plusz egy éves kontraktust kínál Ramosnak.


Sergio Ramos jövője továbbra is a levegőben van, és úgy tűnik, hogy a Real Madridnak egyre nehezebb sikerül megállapodásra jutni a kapitánnyal. Ramos jelenlegi szerződése június 30-ig, ami azt jelenti, hogy január 1-től hivatalosan is szabadon tárgyalhat más klubokkal. Zidane, a játékosok és a szurkolók is azt akarják maradjon.

A játékosokhoz közel források szerint a probléma az, hogy a Real Madrid nem hajlandó felajánlani egy évnél hosszabb szerződést. A Blancók politikája az, hogy a 30 évnél idősebb játékosoknak csupán egy évre szóló kontraktust kínálnak, kivétel volt ez alól Cristiano Ronaldo, aki 31 esztendősen is további három évre írt alá. Ennek eredményeként távozott több madridista is, például Pepe – aki 2017-ben írt alá a Portóhoz.

A klub hajlandó ugyan 1+1 éves szerződést kínálni Ramosnak, de logikusan a második évet feltételekhez kötné. Ide vehetjük azt, ha bekövetkezne egy sérülés.

Florentino Pérez ugyan még nem ült le ahhoz a bizonyos tárgyalóasztalhoz, de Ramos egyértelművé tette a klubnak, hogy Madridból szeretne visszavonulni. Életkora (34) és az elmúlt 16 szezonjában mutatott teljesítménye, hűsége és elkötelezettsége miatt úgy véli, hogy megérdemel legalább kétéves szerződést, melynek értelmében 2023-ig tartozna a klub kötelékébe, és pályára léphetne az új Bernabéuban – ami várhatóan 2022-ben készül el.

Európában Ramost tartják az egyik legjobb középhátvédnek. A France Football minden idők legjobb középhátvédjét keresi, és a kapitány Beckenbauerrel és Baresivel versenyez az első helyért. Az AS információ szerint a PSG egy hároméves szerződést tett le Ramos asztalára, ami évente nettó 20 millió eurós fizetést takar. Jogi vitákba nem akarnak kerülni, ezért január 1-ig semmiféle ajánlatot nem tesznek.

Ramos tájékoztatta a klubot arról, hogyha megkapja a kétéves szerződést és jelenlegi fizetését (évi 12 millió euró) akkor marad.

A jelenlegi helyzet szerint Ramos közelebb áll a távozáshoz, mint a maradáshoz, bár a tárgyalások bármikor fordulatot vehetnek. Elég nehéz lenne elképzelni a Real Madridot Sergio Ramos nélkül, és a madridisták bíznak a folytatásban.

Nem egészen érthető, hogy a klub eddig miért nem kötötte magához a csapat és a spanyol válogatott kapitányát. Ha mégis távozik, Florentino Péreznek utódot kell keresni. Sok szó esik David Alabáról, de az osztrák játékos ugyanannyiba kerülne, mint Ramos.

Mint arról korábban írtunk: Pérez ma lesz egy műsor vendége, míg Ramos szülővárosában áll a sajtó munkatársai elé. Bár nehéz elhinni, hogy a kapitány pont a saját jövőjéről fog beszédet tartani, főleg úgy, hogy egy kulcsfontosságú mérkőzés előtt áll a nemzeti csapattal.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
VÁLOGATOTT

Leave a Reply