A Mbappe saga folytatódik

Tegnap mindenki azt leste, hogy mi fog történni a Reims – PSG mérkőzésen. Játszik Mbappe vagy sem, gólt szerez vagy sem, ha igen, akkor azt ünnepli vagy sem…

Nos, nemhogy játszott, de kettőt is lőtt (15′ és 63′ perc), a játéka nem volt se letargikus, se nem fogta vissza magát. Miért is tette volna? Ő futballista, méghozzá egy igazi csatár. És elmondta, hogy amennyiben nem engedik el, a szerződéséből még hátralévő időt kitölti. Akár egy nap, akár még 10 hónap.

Játéka és viselkedése számomra azt jelzi, hogy bár el akarja hagyni a klubot, addig, amíg ott van, addig viszont jól teljesít. Mert éppen ezért a teljesítményért kell a Real Madridnak, és mert éppen ezért nem akarja a PSG odaadni.

(Külön pikáns, hogy mind a két gólpasszt ex-madridi szolgáltatta: Di Maria és Hakimi.)

Továbbra is az a kérdés, hogy jön, vagy nem? A véleményem az, hogy igen, noha ilyet se látott még a futball világa. Ebben a helyzetben mindenki pénzt akar veszíteni?

Mert a Real Madrid hajlandó 180 milliót kifizetni azért, akit január 1-én minden átigazolási szabályt betartva ingyen megkaphat. Ha Mbappe egy szezont maradna, akkor hatalmas átigazolási bónuszt tehetne zsebre, mégis most jönne. A PSG pedig elvesztené a 180 milliót, pedig nem akarja, plusz az FFP is arra kényszeríti, hogy még most, ebben a két napban adjon el.

Soha nem látott pénzmegvetés ez a futballban.

AS Aflerdo Relano írása nyomán, kép: L’Equipe

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKÉrdekességekNYILATKOZATOKSzerződések
ÁltalánosBAJNOKOK LIGÁJANői csapatNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEK

Leave a Reply