A Real Madrid beveti a nehézfegyvert Mbappe-ért

Utolsó pillanatnyi helyzetkép közismerten az volt, hogy a PSG hajlandó leülni tárgyalni Kylian Mbappe átigazolásának ügyében a Real Madrid képviselőivel. A Real 180 milliós ajánlata csütörtökön érkezett meg a franciákhoz, válasz hivatalosan azóta sem. Pénteken a madridi irodák még azt is jelentették, hogy szombaton és vasárnap is hajlandóak tárgyalni, de erre sem érkezett semmilyen visszajelzés.

A PSG tegnap este küldte először pályára Messit, viszont a bemutatására árnyékot vetett az, hogy Mbappe lőtte mind a két gólt, ami a csapat győzelmét hozta. Ráadásul mind a két találat ex-madridista gólpasszából született.

Mint valami állóháború, a vonalak látszólag mozdulatlanok. Pederol az El Chiringuito-nál lassan az őrületbe kergeti a nézőit, olyannyira várja a bejelentést. Tik-tak. Tik-tak. A visszaszámlálás ketyeg, de olyan híreket is kapott a sajtó, hogy nem valós, miszerint a Real Madrid ultimátumot adott volna a Park de Princes-belieknek. Nem hétfő 18 óra az ajánlat érvényessége, ez viszont valóban az utolsó ár, amit ajánlanak. De válasz nincs.

Pederol már tegnap este azt állította, hogy Mbappe a Real Madrid játékosa lesz, amit még a Reims elleni mérkőzés előtt be is jelentenek.

Ezért is, és a nézőpontok egymáshoz közelítése érdekében is a Real Madrid felkért egy közvetítőt, hogy előmozdítsa a tárgyalások menetét. Kia Joorabchian iráni születésű iráni-angol – kanadai üzletember lép most majd a két klub tárgyalásaiban fel, hogy ez mennyire hoz eredményt, hamarosan kiderül.

Joorabchian nem ügynök. Ezt ő maga is mindig kihangsúlyozza. Mi most tekinthetünk rá úgy, mint egyfajta túsztárgyalóra, aki a makacsul ellenállókat is meg tudja győzni észérvekkel. Egyfajta Mr. Wolf probléma megoldó, aki rövidre tudja zárni, lenyesegetni a felesleget, és a lehető legegyszerűbb és leggyorsabb úton kivezetni a tárgyaló feleket a maguk generálta káoszból.

Nem lebecsülendő, igazi nehéztüzérség, Joorabchian oldott már meg komoly gondokat klubok tulajdonosi viszonyaiban, média cégek vitáiban, és nagy magabiztossággal mozog a futball világában is. Ő működött közre Couthino Barcelonába igazolásakor, vagy Mahrez Manchester Citybe érkezésében is.

Tevékenysége nem mindenki szemében teljesen elfogadható, egyes hírek szerint a Premier Ligue csapataihoz már nem is közelíthet. Ennek okai a múltbéli tevékenységeiben keresendők. Anno sok felháborodást kavart. Köze volt többek között a Chelsea tulajdonosváltásához, amikor azt Roman Abramovic megszerezte. Ezért a Premier Ligue hozott egy olyan szabályt, hogy külföldi közvetítők nem vehetnek részt az angol klubok tárgyalásain.

Joorabchian sokat tevékenykedett dél-amerikai klubok zavaros vizeiben halászva, ezek gyakran vezettek csődhöz, de mindig az üzleti bevételeit gyarapítva. Soha nem nevezi magát ügynöknek, azt mondja, teljesen más az ügynök feladata, mint amit ő csinál. Ő csupán úgy ülteti a tárgyaló asztalhoz a feleket, hogy vezetve és közvetítve közöttük, mind a két fél érdekeit, az üzleti hasznot, érdeket emeli a fókuszba.

Iránban született, ami előnyt jelent a PSG elnökével, el-Khelaifivel való megbeszélések során. Hiszen tisztában vagyunk vele, hogy teljesen más a mentalitás, máshogyan kell közelíteni, tárgyalni, érvelni velük.

Miközben mindenki azt várja, hogy mit válaszol a PSG az ajánlatra, bizony Pérez nem várakozik ölbe tett kézzel. Joorabchian bevonásával talán az utolsó erőfeszítést teszi meg. Fogalmunk sincs, hogy van-e a tarsolyában más adu, képes lesz-e akár arra, hogy valamelyik játékosunk játékjogát is hozzá tenni, vagy van olyan ötlete, amivel rá tudná bírni őket az eladásra.

De nála sose lehet tudni, mindig képes az utolsó pillanatban is arra, hogy elhozza, akit akar. Ezt Pique maga is elmesélte a Twitch csatornáján tegnap:

Tito Floren [Florentino] mindig is top volt stratégiailag. Számtalanszor megmutatta, a Figóval végzett akciója fájt a lelkemnek legjobban, el sem tudod képzelni. Florentől mindent elvárhatsz. Számomra gyanús, hogy ha Mbappé idén elmegy, mert Nasser nem fogja elengedni őt, ha nincs ott más, akit bemutathat helyette. Függetlenül attól, hogy marad vagy elmegy, Nasser barátunk ott lesz, és garantálja, hogy ott lesznek a PSG csillagai a francia bajnokságban.”

Nos, mindent kinézünk Pérez tehetségéből, tudjuk, hogy nem szokta hagyni magát. Megmutatta az UEFA felé a Szuperliga esetében is, megmutatta korábban számtalanszor más topcsapatok vezetőinek is, hogy ő bizony a lehetetlen igazolások nagymestere.

Kedd éjfélig még megtörténhet, és most, Joorabchian bevonásával a Real Madrid esélyei 99%- ra emelkedtek, hogy bizony Kylian Mbappe a következő két nap a Real Madrid játékosa lesz.

Felhasznált források: AS, Marca, Wikipédia

Kép: Defensa Central

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKKiemeltSzerződések
A Mbappe saga folytatódik

Leave a Reply