Zidane három útja: Juventus, francia válogatott vagy… PSG?

Amióta Zinadine Zidane elhagyta a Real Madrid edzői padját, nem vállalt sehol semmilyen feladatot. Közismert volt, hogy a jövőben Didier Deschap utóda lehet majd a válogatott edzői posztján. Közben szoros a kapcsolata korábbi klubja, a Juventus szakmai vezetésével is..

Ezért is érdekes lehet most az, hogy a neve közszájon kezd forogni a francia fővárosban. A nyáron a PSG-be érkezett sztárok ugyanis egyre többet teszik szóvá, a Mauricio Pochettino nem igazán az az ember, aki megfelelő arra a feladatra, hogy kezelni tudja a keretet.

És nem jönnek a várt sikerek sem olyan mértékben, ahogyan azt a PSG vezetői megálmodták, amikor igyekeztek megvenni és összeszedni minden sztárjátékost, akit lehetett. Tudjuk, hogy Párizsban kötött ki Hakimi, Donnarumma, Ramos és Messi is, Neymar minden botrányos megmozdulása ellenére is dédelgetett kedvenc. Mbappe helyzetét pedig agyonírtuk, a szándékosan elhallgatott eligazolási kérelmétől addig, hogy el-Khelaifi ki is jelentette : „Innen soha nem mész el.” Aranykalitka, amibe becsalogatják aztán bezárják őket, most pedig ott ülnek az öltözőben, és…. nem történik semmi!

Pochettino nem a megfelelő ember oda, kezdi felfogni a klub vezetése. Azt mesélik a játékosok, hogy gyakran késik az edzésről, taktikai elképzelések nélkül küldi őket a pályára, sőt, néha a játékosaitól kér tanácsot.

És a megoldás teljesen logikusan adja magát: olyan edzőt vágynak a padra ültetni, aki ennek szöges ellentéte. Aki elérhető. Aki elbír az öltözőben felhalmozott rengeteg egoval, akire a játékosok tisztelettel tekintenek: Zidane.

A Real Madridban képes volt elbírni azzal a kerettel, amelynek tagja volt Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Gareth Bale, Benzema, Modric, Kroos, Casemiro. Első ránézésre is akad tesztoszteron is, önbizalom is, határozottság is. Zidane tudta kezelni, irányítani őket, sőt, ami a PSG számára a legnagyobb álom: Bajnokok Ligáját nyert, hármat is velük.

Persze, ehhez kell az is, hogy Zizou vállalja. A PSG legutóbbi, meglepő veresége a Rennes ellen volt a szóbeszéd szerint az utolsó csepp a PSG amúgy is öntelt vezetőinek a pohárban. Pocchetino napjai meg vannak számlálva?!

Zidane igaz, hogy elérhető, igaz, hogy a francia emberek szemében nemzeti hős, igaz, hogy a játékosok egyik részét ismeri a Real Madridból, és az is igaz, ránézésre nagyon jó húzás lenne.

De. Vállalja? Hajlandó lesz asszisztálni ehhez a kirakat rendezéshez? Nevét adja ahhoz a klubhoz, ahol ismerjük az észjárást: megveszünk mindenkit, messziről jól látható fizetéseket szórunk, aztán azt hisszük, hogy megnyerhetünk mindent. Ez működik a lósportban, vagy az autósportban, sokfelé. De nem a labdarúgásban.

Messi, Mbappe, Neymar túl sok ott, hiszen nincs vízhordó, valakinek a padon kellene ülnie minden meccsen. Navas és Donnarumma versengenek, melyikük állhat a kapuba. A PSG-ben mindenki beleszól abba, mit tegyen és mit tehet az edző, Leonardo, a sportigazgató, el-Khelaifi, az elnök, sőt, a játékosok ügynökei is. Ezt Zidane viszont nem tűrné.

Vagy rövid lesz az udvarlás és hamar kosarat kap a PSG, vagy gyorsan meg tudják győzni Zidanet, hogy vállalja. Ebből nem lesz a Mbappe-sztorihoz hasonló hosszú szappanopera. Mert Zidane határozott ember, részemről nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog dönteni, ha a klub felkéri.

A Marca cikke és képe felhasználásával.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply