Endrick – a 15 éves brazil tini, akit a Real Madrid szeretne – költségek és kockázatok

A piszkosul fiatal játékos átigazolási díja 30-40 millió euró körül alakulhat.


A Palmeiras csodatinijére, Endrickre már egész Európa felfigyelt. A 15 esztendős játékos csak a 2024/25-ös idényben léphetne pályára Európában, azonban már most harcban állnak érte a klubok. Ezen klubok közül a Real Madrid van az első helyen.

Endrick ára

Friss beszámolók szerint Endrick ára körülbelül 30 és 40 millió közé tehető be, azonban sokak szerint a Palmeiras pár év múlva még ennél többet is kaphat érte, ha vár. Ez az összeg most lehetővé tenné az aktuális klub számára, hogy amolyan előszerződést kössenek a játékossal, aki két és fél év múlva csatlakozhat hozzájuk.

Európa számos nagy klubja élénk érdeklődő a brazil tiniért, ezért nem szeretnének várni: minél előbb megállapodásra szeretnének jutni a Palmeirasszal, hisz tudják, hogy később ez az összeg még több lehet, illetve számos más klub közbeszólhat.

A Real Madrid brazil modellje

A Real Madrid korábban ezt csinálta Viníciusszal, Rodrygóval és Reinierrel is. Előszerződés, majd nagykorúan csatlakoztak a klubhoz. Endrick akár már most megtudna állapodni a klubbal, azonban 16 éves koráig nem írhat alá profi szerződést. Mindemellett kizárólag két év múlva, 18 esztendősen érkezhetne Európába.

A játékos szerződtetése mondhatni egy szerencseáték, de figyelembe véve azt a tehetséget amit a Palmeiras csodagyereke 15 esztendősen képvisel, egészen elképesztő. Sokak szerint kockázatos ezen lépés a Blancók részéről, ugyanis ezen évek alatt bármi történhet: sérülés, motiválatlanság, teljesítmény-visszaesés és társai.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply