Reinier: 614 perc 17 hónap alatt

Harminc alkalommal lépett pályára, ebből mindössze háromszor volt a kezdőcsapat tagja.


Reinier Jesus boldog fiatalember volt néhány évvel ezelőtt. Az olimpián lőtt gólját és teljesítményét követően csomagolt is és indult Madridba, hogy aláírja szerződését – majd csatlakozzon a Raúl vezette Castillához.

2020. február 23-án debütált, három mérkőzést játszott, majd érkezett a COVID-19 világjárvány. A fiatal játékos azonban már ezen a három meccsen bizonyította azt, hogy a Segunda B túl gyenge neki, sokkal érettebb bajnokságba való a játéka.

2020. augusztusában a Borussia Dortmund vette kölcsön, azonban most – 17 hónappal később – Reinier egyáltalán nem boldog. A lépés tökéletes volt és a Dortmund játékstílusa is tökéletesen passzolt hozzá, de a tervek nagyon nem úgy alakultak, ahogyan az el lett tervezve.

Ebben a 17 hónapban Reinier mindössze 614 játékpercet töltött pályán, 30 mérkőzésen – meccsenként átlagosan 20 percet játszott. Háromszor volt kezdő, egyetlen gólt szerzett. A Dortmundba csatlakozása óta már 30 másik játékos többet játszott nála.

Még mindig csak 20 éves

Ugyan nem alakult semmi sem a tervek szerint és ezt a Real Madrid is tudja, hogy ez egy sikertelen lépés volt. Reinier egyáltalán nem fejlődött, sőt még inkább a kezdeti önbizalma is elveszett Németországban.

A klub tudja, hogy Reiniernek vissza kell térnie Spanyolországba és új megoldást találni számára, mivel rendszeresen játszania kell. A Dortmund azonban nem engedi el az ifjú tinit, még úgysem, hogy lehetőséget sem adnak neki. A német gárda a szezon végéig számol vele.

A sztori ismerős lehet, korábban Andriy Lunin járt ugyanebben a cipőben. Kölcsönszerződések hada, játékpercek nélkül. A Real Madrid dolgozik azon, hogy a lehető legjobb megoldást találja Reinier számára.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
NYILATKOZATOKVÁLOGATOTT

Leave a Reply