Leonardo nagyinterjú: „Nem félek felelősséget vállalni”

Szokatlanul őszinte és egyenes mondatok hangzottak el a PSG sportigazgatójától a L’Epique-nek adott interjúban. Természetesen Ramos, Messi, Mbappe és Zidane nevei hangzottak el. Őszinte, vagy ez is a francia – arab klub taktikájának a része?

Van évi 50 milliós ajánlat Mbappe számára?

Nem, nem igaz. Nem küldtünk neki új ajánlatot. Az utolsó dolog, amit beleteszünk majd, a pénz lesz. Inkább a körülményeket tesszük számára a legjobbakká, hogy a legjobb játékos lehessen.

Konkrét ajánlatot nem tettünk, az összeg meghatározása Kylian esetében két perc lesz.

Mbappe Franciaországban szeretne maradni?

Erre egyre több jel mutat. Ez érzelmi kérdés. Minden francia játékos eleinte külföldön szeretne játszani. Nem véletlen, hogy az 1998-as válogatott minden játékosa külföldön játszott, de 2018-ban is Kylian volt az egyetlen, aki franciaországi klubban játszott.

Pogba és Griezman még soha nem játszottak a Ligue 1-ben, Zidane külföldön nagyobb sikereket ért el, mint itthon. De akkoriban még nem volt egyetlen klub se azon a színvonalon, mint most a PSG. Valami nagy készül, és nem csak Kylian-nak. A PSG nem az a klub, aki elad.

Mbappe-t nem értékelték eléggé?

Van egy valóság: Kylian Mbappe ma a világ legjobb játékosa. Messi is az, még mindig. Nekem ezen a szinten van. De teljesen normális, hogy érkeznek az újak, Messi 34, Kylian 23. Nem lehet megítélni, ki a jobb.

Amíg Mbappe nem írja alá a szerződést a Real Madriddal, addig mindent megpróbálunk, hogy megtartsuk.

Van arra lehetőség, hogy ne menjen el Madridba, és hosszabbítson?

Ezt nem tudom, de megvannak a lehetőségeink, hogy megtartsuk, és amíg nincs szerződése, mindent elkövetünk. Nem hiszem, hogy a Real Madrid elleni eredmény fogja eldönteni, hogy megy vagy marad.

Van egy új generáció, fiatalok, akik edzenek, akiket figyelünk, más felé is tervezünk befektetni a jövőbe. Amin Katar dolgozik 10 éve, az a PSG-t a legnagyobb klubok közé emelte. Ez a valóság. Szeretik, tisztelik a klubot.

Érthetőek a Messit ért kritikák?

Megvolt benne az alázat, hogy minden után, ami vele történt, ide jöjjön. Az olyan sztárok számára, mint Messi, Neymar vagy Mbappe, a kontextus a fontos. Nem lehet őket elszigetelni egy buborékban, fontos a környezet, ami körbe veszi őket.

Jó ötlet volt leigazolni Sergio Ramost?

Amikor leigazoltuk, fizikálisan rendben volt. Eddig öt meccset játszott. Sajnos nem az történt, amit elképzeltünk, ez nagyon nehéz neki is és nekünk is. Ha eljön a nap, amikor kimondjuk, hogy nem játszhat többé, meg fogjuk tenni. De a történtek megnehezítik, hogy vezére lehessen a csapatnak, hiszen nem játszik.

Megvárjuk a következetetések levonásával a szezon végét. De nem félek felelősséget vállalni, ha hibát követtem el. Nasser teljesen szabad kezet ad, ezért nagyon hálás vagyok neki. Ezért is mondom, hogy a PSG egy nagyszerű klub.

Véget ér Pochettino korszaka?

Innentől még egy év van a szerződéséből, és őszintén mondom, hogy soha nem gondolkodtunk az edzőváltásban. Soha nem vettük fel a kapcsolatot Zidane-al, se senki mással.

Mielőtt ide jött, Pochettino a Top 5 edző között volt, és még mindig ott van szerintem. Szemmel látható a fejlődés, még akkor is, ha nagyon sok minden történt.

A cikket a Marca közölte, kiemelt kép szintén onnan.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Leave a Reply