Cristiano Ronaldo a PSG-be?!

A spanyol ESPN írta meg, hogy Jorge Mendes néhány nappal ezelőtt megkereste a párizsi klubot, helyet keresve az elmúlt évtized legnagyobb játékosa számára. A hírt több portál is megírta azóta.

A Pénzesgé azonban kereken elutasította Mendest. Tette mindezt több nyomós okból kifolyólag is.

Egyrészt ha Ronaldo érkezne, elvárt, hogy köré szerveződjön a taktika, amit a franciák pénzszórói a klub új főnöke, Kylian el-Khelaifi Money köré szándékoznak szervezni. Hogy ehhez mit szólt Leo Messi, arról nincs információ, holott tavasszal még az argentinnak ígérték ugyanezt…

Másrészt eme futballista versenyistálló hiába a kedvenc ölebe Ceferinnek, és kedves fizetett játszópajtása El-Khelaifinek az UEFA, a pénzügyi fair play és pláne a fizetési plafon már régóta ki van ütve, így a többi klub vezetősége csak nyeli a békákat miattuk.

Ronaldo alap fizetése 30 milliót kóstálna per szezon, és ugyan telne még az olajbevételből, de ehhez számítsuk hozzá a kisficsúr megújított 1000 milliós bónuszát (500-500 félévente) plusz a fizuja (40 millió alap), aztán Messi se, Neymar se, a többiek se ingyen vannak ott díszelegni…

Christopher Galtier pedig, a párizsi fődíszpark új tájépítésze a bemutatása során azt az illúziót festette fel, hogy kevesebb csillogást és celebeskedést, de több munkát és eredményt hoz az arab emír játszóterére. (Na, muti!)

És ez a kirakat gárda nem az első klub, amelyik nemet mond Ronaldónak ezen a nyáron. A Bayern München szintén visszautasította a lehetőséget, hogy a Real Madrid és a Juventus egykori sztárjával dolgozzon, miközben a Chelsea menedzsere, Thomas Tuchel sem mutatott érdkelődést, annak ellenére, hogy Mendes és a Blues új tulajdonosa, Todd Boehly találkozott egymással, hogy megvitassák a portugál válogatott jövőjét.

Miközben Cristiano Ronaldo számára Mendes – méltán – olyan klubot keres, ahol Bajnokok Ligájában szerepelhet a portugál klasszis, egyenlőre nem sikerült ilyet találni. Egyrészt a magas fizetése, másrészt a stílusa, ami kiköveteli, hogy köré épüljön fel a csapat játéka, megnehezítik a dolgát ügynöke számára.

Mindeközben a Manchester United Ronaldoval tervezi a következő szezont is.

Erik ten Hag kitart amellett, hogy a klub azt szeretné, ha Ronaldo maradna a csapatnál. Hétfőn a Vörös Ördögök Liverpool elleni barátságos mérkőzése előtt Bangkokban, a szezon előtti turné során azt mondta :

„Cristiano Ronaldoval tervezünk a szezonra, és ennyi” – mondta Ten Hag. „Nagyon szeretnék vele dolgozni. Olvastam hogy távozni akar, de azt mondom, hogy Cristiano nem eladó, a terveink között szerepel, és közös sikert akarunk”

Nos, van még az átigazolási időszak végéig, sok minden megtörténhet még. De fogynak a lehetséges klubok, lassan pedig kezdetét veszi az előszezon. Amennyiben Ronaldo játékban szeretne maradni, kénytelen lesz a MU mezét magára ölteni.

Szomorú nagyon, hogy egy ekkora ikonja a modern kor labdarúgásának, ilyen méltatlanul keresse helyét. Mindannyiunk nevében kívánom, hogy őszre révbe érjen, hiszen 37 év ide vagy oda, amilyen formában van, jónéhány szezon lehetősége benne van! Sok sikert kívánunk Legenda!

Forrás és kép ESPN.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCOPA DEL REYSzerződésekVÁLOGATOTT
Vinícius, a világmárka
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGEl ClasicoREAL MADRID BALONESCOSzerződésekVÁLOGATOTT

Leave a Reply