Vinícius, a világmárka

Tegnap töltötte be a 22. évét, négy éve van Madridban. Ezalatt az idő alatt exponenciálisan növekedett a teljesítménye, és mivel nagyon fiatal még, ez egy olyan folyamat, aminek koránt sincs még vége.

Szerződését a klub meghosszabbította, 2027-ig szól, 3,2 millió euróról 10 millióra emelve a fizetését és a kivásárlási ára 350 millióról 1000 millióra emelkedett. Ezzel a klub igyekszik távol tartani az olajpénzes állami tulajdonú klubok érdeklődését.

Noha a PSG idén tavasszal megpróbálta megszerezni és évi 40 millió eurós fizetés ígéretével csábították, a brazil határozottan vissza utasította, mondván, kizárólag a Real Madridban maradás opció, nincs olyan összeg, amiért elmenne.

Ezzel ismét és még jobban beleszerettek a klub szurkolói, hiszen első ízben, mikor 18 évesen Brazíliából indult, szerette volna a Barcelona is. Ügynöke elé tárva a lehetőségeit, rá hagyta a döntést. Ő akkor egy később az internetet is bejárt üzenettel tudatta az ügynökével, hogy a Királyi Gárdát választotta: „A világ legjobb csapatához megyünk, Papa! Irány a Real Madrid!”

Futball szakértők véleménye, hogy a következő évtized a Mbappe – Vinicius versengés korszaka lesz, ahogyan az elmúlt évtized a Messi – Ronaldo korszak volt a labdarúgásban.

A klub szurkolói látva azt, hogyan fejlődik a minősége, már inkább örülnek, hogy sem Haaland, sem Mbappe nem érkezett. Mert amolyan Las Vegas-i metódust másolva, a Real Madrid ha nem tud sztárt szerződtetni, akkor saját anyagából dolgozva létre hozza a saját sztárját. És egyedüli üdvöskéjeként a klubnak, senki se vonja el előle se a reflektorfényt, se pedig a klub vezetésének kiemelt támogatását.

A világ vezető márkái is lecsaptak Viniciusra. Tokió , Dubaj , Panama City és Miami csak néhány volt Vinicius Junior üzleti okok miatti állomásai közül ezen a nyaraláson. Maluma, Pogba, Dybala, Jimmy Butler, Ronaldinho, Davies és Ja Morant, néhány olyan VIP-tag, akik felhívták, hogy szerepeljen magán- és reklámeseményeiken. Jelenleg a világ egyik legkeresettebb játékosa a legnagyobb cégek marketingeseinek a szemében.

A Nike, a Golden Concept (órák), a One Football, a Vini, a BetNational és a Dolce & Gabbana már együttműködik a brazillal, de a következő hónapban öt új szponzor is szerződik majd a Real Madrid sztárjával. Tizenegy cég mutatja be Vinit nagykövetként. Soha nem láttam 22 éves futballistát ilyen népszerűnek. Képe a héten jelent meg Tokió főutcájának egyik homlokzatán.

Tokiő. (kép : Marca)

A Real Madrid shop Vinicius és Benzema neveit visleő mezeket ad el a legnagyobb számban. És a prognózis azt mutatja, hogy 2023-ban ez emelkedni fog, különösen miután a Bajnokok Ligája döntőben Vinicius szerezte meg a trófeát jelentő találatot.

Ő pedig fiatal kora ellenére a lehető leg professzionálisabban kezeli a hirtelen jött népszerűséget. Folyamatosan egy 30 fős személyzet kíséri és segíti. Állandó munka, még nyaralás alatt is. Erről személyi edzője, Thiago Lobos gondoskodik. Betarják a szigorú diétáját, és még szórakozás közben sincs alkohol. Ennek köszönhetően a fizikai állapota valami lenyűgöző fejlődést mutat, ami az általa legkedveltebb közösségi fórumon, az Instagramon közzé tett fotókon is szemmel látható.

Lenyűgöző formában (kép Marca)

A játékminősége, a teljesítménye is szinte robbanásszerűen ívelt fel az elmúlt szezonban. Karim Benzema és közte tökéletes az összhang a pályán és azon kívül is. Szemmel láthatóan segítik egymást, és Vinicius tavaly szememben adott iterjúja során egyenesen ki is jelentette, hogy maximálisan támogatni fogja Benzemát abban, hogy elnyerje a következő Aranylabdát. Tartotta az ígéretét.

Florentino Pérez pedig a kezdeti nehézségek alatt nyugtatta, bíztatta, mondván, hogy ő személyesen az első számú rajongója. A klubelnök szeme csalhatatlan, hiszen amikor a klub szurkolói közül sokan támadták, Pérez akkor is maximálisan mellette állt, hitt benne. Ahogyan Zinedine Zidane edzősége idején is, Carlo Ancelottitól is megkapta a lehetőséget, amivel élni tudott. Mindannyiunk nagy örömére

Kedves Szurkolótársak! Engedjük el végleg azon sirámainkat, hogy Cristiano Ronaldo nem a Madrid mezét viseli, hagyjuk Mbappe-t a Pénzesgében főnökösdit játszani, Haalandot Angliában, keresse a milliárdjait. Megvan nekünk a saját, különbejáratú sztárunk, aki amennyiben így is tudja folytatni, Karim Benzema után a következő évek egyik legnagyobb játékosa lehet, és le merem írni azt is: bizony ő is odaáll a jövő Aranylabda – várományosai közé.

Sok fog múlni a következő szezonban azon, mennyire bírják a játékosok azt, hogy szezont megszakítva kell helytállniuk a világbajnokságon, majd szinte rögtön azután a még megterhelőbb folytatás klubszinten, hiszen bajnokság – kupa – BL és ne feledjük, Spanyol Szuperkupa is mindjárt vár a játékosokra.

Carlo Ancelotti duplázni szeretne, újra bajnokságot nyerni. A Király Kupát nagyon régen nem sikerült elhódítani, ez a talán leginkább mellőzhető kupa (dicsőségen kívül nem sokat jelent) megnyerése fontos lenne a klub imázsa szempontjából.

Egy hónap múlva kezdődik a szezon, augusztus 10-én rajtol, a Szuperkupa döntővel. 14-én La Liga rajt. Történelmi szezon lesz annak tekintetében, hogy a világbajnokság felszabja novemberben, és sokkal jobban fáradtak lesznek a futballisták. Ergo sérülékenyebbek. De a jó hír az, hogy Vinicius Jr nem szokott lesérülni!

Jóslat annyi, hogy a következő szezon megmentője, a Real Madrid vezető játékosa Vinicius lesz, természetesen kiegészítve Karim Benzemával, Benzema pedig Vinicius-al. Nyugodtak lehetünk, a gólok be vannak tárazva!

Forrás és kép Marca.

Talán ezek is érdekelhetnek:

REAL MADRID BALONESCO
Elhunyt Pedro Fernándiz
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaNYILATKOZATOKSzerződések
Cristiano Ronaldo a PSG-be?!

Leave a Reply