Elhunyt Pedro Fernándiz

A Real Madrid CF, elnöke és igazgatótanácsa megrendülten tudatja Pedro Ferrándiz, a Real Madrid tiszteletbeli tagjának, klubunk és a világ kosárlabdájának egyik legnagyobb alakjának halálát. A Real Madrid szeretné kifejezni részvétét és szeretetét minden hozzátartozójának, csapattársának és szeretteinek.

Pedro Ferrándiz a Real Madrid történetének legnagyobb múltú edzője. 13 szezonon keresztül irányította kosárlabda csapatunkat, 1959 és 1975 között különböző szakaszokban, melyben 4 Európa Kupát, 12 Ligát és 11 Spanyol Kupát nyert, csapatunkat 490 mérkőzésen irányította. Jelenleg is ő az edző, aki a legtöbb ligát és kupát nyerte Spanyolországban.

Pedro Ferrándiz 1964 és 1965 között a spanyol válogatott edzője is volt. Pedro Ferrándiz neve szerepel a Naismith Memorial Basketball Hall of Fame-ben, a FIBA ​​​​Hírességek Csarnokában és a spanyol kosárlabda Hírességek Csarnokában is. A hazai és nemzetközi szinten kapott elismerések és érdemek közül kiemelkedik többek között a Királyi Sportérdemi Érdemrend Nagykeresztje és az Olimpiai Érdemrend gallérja.

Pedro Ferrándiz a Real Madrid és a világ kosárlabdasportjának egyik nagy legendája, és öröksége megmarad, nemcsak a címei miatt, hanem az innovációs szelleme és a játék látásmódja miatt is. Egyedülálló alakja a kosárlabdának, aki megváltoztatta és örökre forradalmasította ezt a sportot.

Forrás: Real Madrid CF hivatalos honlapja, kiemelt kép Okdiario.

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGCOPA DEL REYSzerződésekVÁLOGATOTT
Vinícius, a világmárka

Leave a Reply