Benzema megelőzte Raúlt a Bajnokok Ligájában

Ő lett a sorozat negyedik legtöbb góltszerző játékosa. A francia csatár immáron 72 gólos.


Karim Benzema tegnap este tizenegyesből talált be a Sheriff elleni BL-mérkőzésen, amit végül elveszített a csapat, de Benzema újabb mérföldkövet ért el karrierjében. Megelőzte Raúlt az örök góllövőlistán, mellyel a negyedik helyre lépett fel.

A lista élén Cristiano Ronaldo áll 135 gólla, őt követi Lionel Messi 121 BL-góllal – míg Robert Lewandowski a harmadik helyet foglalja el 75 találattal.

Benzema remek formában kezdte a 2021/22-es idényt, hiszen hét bajnoki mérkőzésen már nyolc gólnál jár és hét gólpasszt is kiosztott. Egyetlen francia játékos sem szerzett több gólt a Bajnokok Ligájában, mint Benzema. Thierry Henry 50 találatig jutott.

A 33 esztendős csatár immáron 288 gólnál jár a Real Madridban, amivel minden idők ötödik legtöbb góltszerző játékosa a klubban. Mindemellett közel áll ahhoz, hogy megelőzze Carlos Santillanát aki 17 idény alatt 290 találatot szerzett habfehér mezben. Ezt a listát is Cristiano Ronaldo vezeti 451 góllal, őt követi Raúl 323-mal – a harmadik helyen pedig Di Stefano áll 308 találattal.

Mindeközben Benzema 200 LaLiga gólnál jár, ami azt jelenti, hogy a francia 16 gólra van attól, hogy megdöntse Di Stefano rekordját. Kilencre pedig attól, hogy beérje Raúlt. Új dolgot nem mondunk most, de ebben a tekintetben is Cristiano a Real Madrid legeredményesebb játékosa: a portugál zseni 312 bajnoki gólt termelt.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply