Tuchel: A Real Madrid különleges alkalmakkor különleges teljesítményt tud nyújtani

A Chelsea a Stamford Bridge-on fogadja a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, a mérkőzés előtt a londoniak vezetőedzője így nyilatkozott.


BAJNOKOK LIGÁJA 2021/22

Chelsea
Real Madrid
1 - 3
VÉGEREDMÉNY

„Nehéz megtartani a rekordjukat.” kezdte Thomas Tuchel a sajtónak, amikor a Real Madrid jelenlegi csapatáról kérdezték. „Háromszor [zsinórban] nyerték meg ezt a sorozatot, ez hihetetlenül nehéz, de nekik sikerült háromszor is.”

„Egy majdnem ugyanolyan csapatban bíztak hosszú időn keresztül, ami lenyűgöző és kielemkedő volt. Normális, hogy az ilyen ciklusok egyszer megváltoznak. A győzelmet sorozat és a döntőbe jutást illeten talán ez történt velünk is. Azzal azonban tisztában kell lennünk, hogy az ilyen tapasztalattal, érzékkel és minőséggel rendelkező csapatok különleges alkalmakkor különleges teljesítményt tudnak nyújtani. Számunkra ez egy különleges alkalom, a Real Madriddal játszunk egy negyeddöntőt. Ezért nagyon izgatottak vagyunk. Szeretnénk bizonyítani, hogy egy szinten vagyunk. Ez a cél. Az alkalom különleges, az ellenfél különleges. Ezért vagyunk izgatottak.”

Tuchel néhány madridistáról is beszélt, többek között felhívta a figyelmet Benzema góllövő illetve vezetői képességére:

„Ahelyett, hogy unalmas lettem volna és megtagadtam volna egy bizonyos nevet a csapatból, minden dicséretem Karim Benzemáé. Két évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy ő volt az egyik legalulértékeltebb játékos a világon, most már nem az. Teljesen megérdemelt mindent, ami történt vele. Hány éve a Real Madrid kilencese? Ez magáért beszél. Hányszor vállalt felelősséget az utolsó pillanatokban? Ebből látszik, hogy milyen kulcsfontosságú szerepe van. Most kapitányként játszik, ez nagyon imponáló. A Clásicót láthattad, hogy mi történt a csapattal az ő távollétében.”

„Kiemelkedő játékos is személyiség. De jelenleg ez nagyon igazságtalan [amit mondok] az olyan srácokkal szemben is, mint Luka Modric, Toni Kroos vagy Casemiro és még sokan mások. Ez a csapat nagyon sikeres és hatalmas, pont ezen játékosok miatt.”

A Chelsea az előző szezonban 3-1-es összesítéssel kiejtette a Real Madridot a BL-elődöntőben, de Tuchel elmondta, hogy annak a két meccsnek semmi köze a mostaniakhoz:

„Szerintem ennek semmi köze az előző szezon mérkőzéseihez. Őszintén szólva, meg sem néztem azokat a felkészülés során. Megnéztem a Real Madrid legutóbbi meccseit, de nem a tavalyiakat. Szóval ez talán választ ad a kérdésre. Számunkra ez nem bosszú, vagy újbóli bizonyítás.”

„Azért vagyunk itt, hogy megszerezzük a három pontot és visszatérjünk a hétvégi teljesítményünk után. Fizikálisan és koncentráltan akarjuk a legjobbunkat nyújtani, mert ez az amire szükségünk van. Tavaly legyőztük a Real Madridot, de mint mondtam, ennek semmi köze a felkészülésünkhöz. Új edző, új csapat.”


forrás: MARCA / fotó: chelseafc.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply