#RoadToParis | BL-2022 visszatekintő

A Real Madrid a D-csoport élén végzett, majd következett a PSG, a Chelsea és a Manchester City.


Soha nem könnyű bejutni a Bajnokok Ligája döntjébe, idén azonban a Real Madrid erőfeszítései még figyelemreméltóbbak voltak, mint talán bármikor – figyelembevéve az erős ellenfeleket is. Csapatunk a Tizennegyedik BL-trófeája megnyerésére készül, miután látványos utat tett meg eddig. Először a csoportkörben végeztek az élen, majd kiejtették a PSG-t, a Chelsea-t és a Manchester City-t is. Összefoglaló a párizsi útról.

A D-csoport élén

Az Inter, a Sheriff és az Shakhtar Donetsk volt Alcelotti csapatának ellenfele a csoportkörben. A csapat öt győzelmet és egy vereséget szerzett, aminek köszönhetően 15 ponttal az élen végzett. Öttel több ponttal, mint az Inter. A Real Madrid mindkét találkozót megnyere az olaszok ellen (0-1 és 2-0) illetve a Shakhtar ellen is (0-5 és 2-1). Egyetlen vereségük az a bizonyos Sheriff elleni hazai találkozó (1-2), azonban ezen visszavágón 0-3-as végeredmény született.

Varázslatos éjszaka a PSG ellen

A Real Madrid legendás európai Bernabéu-történelme ismét megmutatta erejét a PSG elleni nyolcaddöntőben. Miután 1-0-s vereséget szenvedtünk Párizsban, komoly feladatra kényszerült Ancelotti csapata. A visszavágón elképesztő dolog történt: Karim Benzema mesterhármast szerzett, ezzel kiejtve a PSG-t és tovább folytatva a Párizsba vezető utat!

Benzema döntött a Chelsea ellen is

A negyeddöntőben a Real Madrid szenzációs teljesítményt nyújtott a Stamford Bridge-en. Benzema újabb mesterhármast szerzett, amivel Ancelotti fiai komoly előnyre (1-3) tettek szert. A visszavágón azonban a Chelsea 3-0-ra vezetett a találkozó 75. percéig. Jött egy csodálatos Rodrygo becserélés, amivel a mérkőzés megnyerését eredményezte. Az ifjú brazil két gólt is szerzett, ami hosszabbítást jelentett – a végeredményt pedig Benzema állította be egy Rodrygo által kiharcolt büntetővel.

Újabb csoda az elődöntőben

Ahogy eddig, úgy ezután sem volt könnyű dolga a Real Madridnak. Az elődöntőben megkapták ellenfélként a Manchester City-t. Az első mérkőzés rendkívül szoros, 4-3-as szeredményt hozott. Benzema kettőt, míg Vinícius Júnior egy gólt szerzett. A visszavágón ismét varázslat történt. A Bernabéuban vívott csata 1-0-n állt a 89. percben, amikor hirtelen Rodrygo szerzett duplát a semmiből. A Chelsea elleni találkozóhoz hasonlóan ez is hosszabbítást eredményezett, és itt is Benzema büntetője döntötte el párharcot, majd eredményezte a DÖNTŐBE jutást!

https://www.youtube.com/watch?v=q6YlEShlvQk

 


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
BAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaÉrdekességekKiemelt

Leave a Reply