Kezdetét vették a munkálatok a Bernabéuban

A jótékonysági mérkőzés lefújásával hivatalossá vált, hogy véget ért az idény a Santiago Bernabéuban, a munkálatok pedig megkezdődtek.


A Real Madrid otthonának, a Santiago Bernabéunak hivatalosan is véget ért a 2018/19-es idénye vasárnap este. Két mérkőzést játszottak legutoljára a stadionban, először egy Spanyolország – Svédország Európa-bajnoki selejtezőt – a második pedig a vasárnapi jó Corazón Classic Match volt, amiről itt olvashatsz bővebben.

Véget ért a mérkőzés, sokat pedig nem vártak hisz már hétfőn megkezdődtek a munkálatok.

A stadiont az elkövetkezendő három és fél évben kezdik fejleszteni, a munkálati szerződés pedig 2022-ig szól. A munkák alá tartozik mind a komplexum belső és külső fejlesztése, de a környék is radikális változásokon esik majd át. Az első napon (hétfőn) megjelentek a fővállalkozó (FCC) teherautói és munkásai. Összességében 800 millió euró lesz az átépítés teljes költsége.

A 2019-es munkaterv két fő szempontja: az első az Esquina del Bernabéu bevásárlóközpont lebontása és a Bernabéu tetőszerkezet eltávolítása. A következő szezonban a keleti lelátók átépítése veszi kezdetét, valamint a két nyugati torony lebontása – majd újjáépítése, hisz ezek főszereplők lesznek az új tető megtartásában.


[forrás: AS]

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
15930376803170
ÁTIGAZOLÁSOK
15930418106375

Leave a Reply