Ki is valójában Takefusa Kubo?

Az a játékos akire egykoron a Barcelona is építeni akart.


18 esztendősen már rendkívül nagy hírnevet szerzett magának a futballvilágban. A legfiatalabb gólszerző a Japán ligában. 74 gól 30 mérkőzésen az FC Barcelona utánpótlás csapatában. Lenyűgöző, talán már szégyenítő teljesítmény a Real Madrid edzésén világsztárokkal szemben.

Ez Takefusa Kubo, és még nincs vége.

Ki ez a fiatal játékos aki Marcelót és Varanet is megetette az edzésen? Nem beszélve Navasról.

https://twitter.com/m_harisxx/status/1150447189963022341

Ő Kubo, aki már a japán felnőtt válogatottban is szerepel. A japán játékos már nem először jár Spanyolországban, hisz 2011-ben mindössze 10 esztendősen szerződtette a Barcelona, és a La Masiában (utánpótlás) 30 tétmérkőzésen 74 gólt lőtt. Szükséges mondani ezután bármit is? Szerintünk nem.

Sokan Lionel Messihez hasonlítják, ezért is kapta a „japán Messi” becenevet. Gyors, remek reflexei vannak, kiválóan cselez és rendkívül jól lát a pályán. Éppen ezért nem akarta elengedni a Barca, csak jött a fránya FIFA-büntetés (fiatalkorúak szabálytalan igazolása). 2015-ben visszatért hazájába, Japánba.

A Tokyo FC játékosa lett, mindössze 15 évesen debütált a felnőtt csapatban. Először az ificsapatban lépett pályára, 30 mérkőzésen 6 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. A hírnév csak nőtt, éppen ezért került számos klub célkeresztjébe: Barcelona, PSG és természetesen Real Madrid. Pletykák érkeztek arról, hogy visszatér a Barcelonához – ám a Blancók jobb ajánlattal csábították. És milyen jól tették. 2 millió euórért érkezett, évente 1 milliót keres.

A legutóbbi idényben 16 mérkőzésen lépett pályára az első csapat tagjaként, 5 gólt és 4 gólpasszt jegyzett. Többek között betalált annak a Vissel Kobe-nek is ahol Andrés Iniesta és David Villa is játszik. A Tokyo FC-vel bajnoki címet ünnepelhetett. Június 9-én debütált a japán válogatottban.

Egyelőre ugyan a Castillában számolnak vele, viszont ez tökéletes hely arra, hogy a maximumot hozza ki magából és segítse az utánpótlást. Nem fogunk meglepődni azon, ha Zidane az első csapatba nevezi – ahogyan tette ezt tavaly Viníciusszal is. Tehát fiatalkora ellenére egyáltalán nem fél megmutatni tudását, csak játszani szeretne.

„Nagyon büszke vagyok, hogy a világ legjobb klubjában vagyok.”

nyilatkozta Kubo a Realmadrid TV-nek.


forrás: managingmadrid, wikipedia, MARCA, Transfermarkt

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
dani_ceballos_kolcsonadas
NYILATKOZATOK

Leave a Reply