Ancelotti meglátásai Vinicius Jr. támadójátékához. ”Nehéz négy-öt érintéssel gólt szerezni”

Vinicius, Asensio és Alaba

A Real Madrid tegnap este 22 órás kezdéssel kezdte meg a La Liga 21/22-es szezonját, mindössze eddig egy érkezővel, Alaba személyében. A meccsen gyönyörű játékot mutattak a habfehérek, Benzema duplázott, Nacho Fernandez illetve Vinicius Jr. is betalált. A brazil a 66. percben érkezett, Eden Hazard váltójaként. mindvégig a pálya bal szélén mozgott, és legtöbbször Karim Benzemával és David Alaba-t vonta be a játékába, ezzel fölényt szerezve az Alaves védők ellen és veszélyes helyzeteket teremtve. A gólt, mosolygással és tánccal ünnepelte, mintha sors döntő gólról lett volna szó. Carlo Ancelotti azt is elmondta, hogy nagyon elégedett a teljesítményével és ő felelős Vinicius teljesítményéért.

Azt hiszem, Viniciusnak van csomó lehetősége egy az egy elleni helyzetben. Azt mondtam neki, hogy a gólszerzéshez, egy-két passzt, és csapatjátékot kell adni, nehéz négy-öt érintéssel gólt szerezni. Nagyon fiatal játék, ki fog fejlődni.

Carlo Ancelotti

Az Alaves ellen mindössze kétszer tört kapura a Brazil, az első próbálkozását Pacheco védte, viszont a másodikat nem hibázta el, és a fejével tessékelte a kapuba a labdát. Reményteljes a kezdés a számára, és Zidane óta új tanára is van, akitől tanulni fog az edzéseken. Vinicius az edzéseken teljesen máshogy lő, változtatja a helyzeteket, és a Real Madrid megbízatást kapott, hogy Vinicius Junior, edzésbeli lövéseire odafigyeljen, és fejlessze. A labdakezelési módjában és a lövésben is lehetett változást észlelni, a szokásoshoz képest. Vinicius az a játékos lesz, akit nehéz lesz megállítani, kiemelkedő fegyvere lesz az Ancelotti arzenáljában.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁGÉlő közvetítés
ÁltalánosÁTIGAZOLÁSOKSzerződésekVillámhírek

Leave a Reply