Carlo Ancelotti segítői: Davide Ancelotti és Francesco Mauri

Ha minden munkát egymaga kellene elvégezzen, képtelenség lenne. Természetesen Carlo Ancelottinak van két fontos támasza a munkában, az egyik a fia, Davide.

Davide Ancelotti Valdebebasban, az edzések során, miközben munkájukat végzik, egy a kollégák közül. Profi színvonalon dolgozik az apjával, kívülálló nem látja rajtuk, hogy apa és fia. Már 2013-ban is a Real Madridban dolgozott, akkoriban Giovanni Mauri fitneszedző segítőjeként. A fiatal tréner azóta is képezte magát, és mára apja segédedzőjeként dolgozik. Miközben Carlo a pálya szélén figyeli az edzést, Davide a játékosokkal a pályán gyakorol.

Miután a tanulmányait befejezte, felajánlotta, hogy máshol kezdi meg a segédedzői idejét, és valóban egyszer el is jön majd az ideje, hogy saját csapatot edzen, viszont most apja egyik szárnysegédjeként a legjobb helyen van. Anno a PSG-ben kezdte meg az akadémiát, majd végig apját követte a Real Madridhoz, a Bayern Münchenhez, a Napolihoz, majd az Evertonhoz, végül most ismét Madridban.

Négy nyelven beszél: spanyolul, angolul, németül és franciául. Anno, amikor Carlo a Napolit edzette, egy meccs erejéig ő volt a padon, amikor Carlo eltiltás alatt volt. Maga így beszélt a karrierjéről:

„Nem volt tehetségem a futballhoz, de nagyon, nagyon szeretem. Ezért úgy döntöttem, hogy edzek és tanulok, edzek és tanulok, amennyit csak lehetséges.”

Meg is tesz mindent, a napjai nagyrészt Valdebebasban telik José Luis Lopis kapusedző társaságában, ahol az edzések után elemeznek, megbeszéléseket tartanak.

Másik szárnysegédje Carlo Ancelottinak Francesco Mauri, Giovanni Mauri fia. Ő is követi Carlot klubról klubra, és egyik legfontosabb kollégája a mesternek. Még az Evertonban töltött idejük során nyilatkozta Carlo Ancelottiról, mennyire rugalmasan képes a már nem fiatal edző alkalmazkodni a modern futball változásaihoz:

„Úgy gondolom, hogy az edző megérdemel minden elismerést, ahogyan alkalmazkodni képes az új kihívásokhoz, hiszen a futball rengeteget fejlődött a kezdetek óta. Különösen a munkamódszereit illetően látványos a változás. Sokat beszélgetünk erről a munkánk során, és nagy szabadságot ad nekünk, fiatal edzőnek a munkában.

Általánosan elmondható az, hogy teljesen közvetlenül, folyamatos a megbeszélés, teljesen kötetlenül tudunk beszélni, az információ áramlás folyamatos. Olyan közeli a kapcsolat, hogy mindent nyugodtan kimondhatunk, nem kell azon aggódni, mit, hogyan mondunk. Így minden problémát könnyebb megbeszélni, megoldani. „

Mindannyian hálásak lehetünk ezeknek a fiatal edzőknek, akik nélkül Carlo Ancelotti se lenne képes ezt a csapatot megfelelően felkészíteni, de a közreműködésükkel fiatalos látásmód, modern megoldások is érkeznek, nagyon lényeges impulzusok érik így a keretet. És természetesen Carlo, aki képes nyitott elmével nyugodtan teret engedni nekik, akinek a kezében ezek a szálak egy nagyon reménykeltő szövetté fonódnak.

A háttérben dolgozó minden kolléga munkája is nélkülözhetetlen a sikerek eléréséhez, és persze a klasszikus és modern módszerek ötvözése nem egy területen vált már be. A megfelelő emberek a megfelelő helyen vannak, bízzunk benne, hogy a munkájuknak a gyümölcse mindenki számára ízletes lesz.

Ma este újra mérkőzés, kezdő hirdetése este nyolc után, hiszen a meccs 22 órakor kezdődik. Ami nem jó hír a korán kelőknek, kávéfőzőket munkára fogni!

Forrás és kép: Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply