Pablo Laso elbocsátásának igaz története

Tegnap eegy rövid híradás számolt be Pablo Laso távozásáról, ami egy bajnoki címet nyert szezon után igen nagy meglepetést okozott, a szurkolókat is szíven ütve. Ma a Marca cikkében részletesen ír arról, hogy mi állhat valóban a döntés háttérben. A Real Madrid el is távolította a honlapról Pablo Laso képét.

Juan Carlos Sánchez , a szakosztály felső menedzsere az az ember, aki 2011-ben szerződtette Pablo Lasót Alberto Herrerosszal , a Real Madrid korábbi edzőjének barátjával együtt. Mondhatni így is, és azt is, hogy a választottja először Jasmin Repesa horvát edző volt, aki még a fehér klub létesítményeit is meglátogatta. De nem sikerült megegyezni, más lehetőségeket is megvizsgáltak, majd Sánchez és Herreros észrevette Lasót.

2022. július 4-én, 11 évvel, 22 bajnoki címmel és 860 mérkőzéssel (659 győzelemmel) később a történet meglepő, kissé zavaros módon ért véget. A klub klinikai jelentésekre hivatkozik, amelyek azt tanácsolják, hogy a szakosztályorvost, Miguel Ángel Lópezt elbocsátották, mert nem volt hajlandó aláírni Laso betegszabadságát az Endesa Liga döntőjére. Eközben Pablo többé-kevésbé normális életet élt, és mint minden nyáron megszervezte az előszezoni edzéseket, azzal az elhatározással, hogy nekivágjon a következő, szerződése utolsó szezonjának. És Chus Mateo , Laso stábjából, akit a helyére választottak, előrehozva a vakációból való visszatérését…

Igazából Chus Matteo már 2014 óta Pablo nélkül akar dolgozni. A szakosztály igazgatója elbocsátotta Laso teljes technikai stábját, miután elveszítette az Endesa Ligát Laso miatt, amiatt, hogy tolószékben távozott Palaut (Achilles-ín szakadásból lábadozott). Mirotic sem mondott semmi csodálatosat Pablóról, mielőtt az NBA-be ment, és a klubnál úgy gondolták, hogy talán itt az ideje a váltásnak.

Természetesen Sánchez úgy gondolta, hogy a szerződéssel rendelkező Pablo felmond , miközben behálózta Fotis Katsikarist , az akkori görög edzőt. Laso ellenállt , és Fotis csak szeptemberben tudta elkötelezni magát, amikor is véget ért a világbajnokság. Mivel a szekció két hónapig edző nélkül maradna, és ez nem volt a legjobb terv egy olyan klubban, ahol az imázst ennyire értékelik, egy entitást sokkolt Alfredo Di Stéfano halála (és kissé mellékes volt, hogy a kosárlabdázókkal kiemelten foglalkozzanak), Pablo folytatta. Öt liga, 2 Euroliga, 4 kupa, 6 szuperkupa és egy Interkontinentális Kupa az klubnál töltött idő után Pablo ellenállásának dicsérete. Mert folyamatosan ellenált a támadásoknak (ez azért egy kicsit magyarázat a szívrohamra – a szerkesztő megjegyzése).

Laso és Sánchez viszonya azonban már nem volt normális. A profiknál ​​pedig több ellentmondás volt, elsősorban a szerződtetések miatt, némelyik az edző véleményével ellentétes, mint például Heurtel és még sokan mások, amiket Laso soha nem akart: Laprovittola és a közelmúltban a Hezonja, amelyet a napokban jelentenek be. Volt konfliktus Juan Núñez vagy az utánpótlásedzők elbocsátása miatt is. A Heurtel-ügy az irodai munkapad feszültségének paradigmája.

Lehetséges, hogy Heurtellel a Madrid megnyerte volna az Euroliga döntőjét . Ez egy olyan elmélet, amely alááshatja Pablo hitelességét, és amelyet Sánchez támogat. És azt mondom, hogy talán a sérült Williams-Goss megvédésével az Efes sztárjai, Micic vagy Larkin felett az Európa-bajnoki cím is elérhető lett volna. Ez egy elmélet. Mindkettő bizonyíthatatlan. Ami igazolható, az az, hogy a Madrid akkor kezdett működni, amikor Laso lemondott a franciáról: 18 győzelem és 3 vereség, a liga meghódítása a hazai pálya előnye nélkül a mindenható Barcával szemben.

(Nézzétek meg az ünnepségről készült videót a WiZink pályán. Ha találtok egy képet, amin Pablo és Juan Carlos köszöntik egymást, az csoda lesz. Nem volt.)

Emlékezetünkben íígy maradjon meg Pablo Laso, a győzelmek kovácsa

A legfontosabb dolog ebben a sok sárban, amely véget vet egy dicsőséges korszaknak, hogy Pablo fizikailag jól van, és hogy e kifogás alatt és egy elfogadható ürüggyel, az egészséggel, Sáncheznek sikerült kielégítenie azt a régóta fennálló vágyát, hogy megszabaulhat Lasotól. Időközben egy újabb áldozat is került : Dr. Lópezé, aki nem volt hajlandó aláírni Pablo betegszabadságát, aki augusztus végén késznek látta Lasot a csapat átvételére , ezért elbocsátották. A klub most arról számolt be, hogy Pablo nem tudja folytatni. És ennek megfelelően járt el annak ellenére, hogy nincs megegyezés az elszámolásról és a szerződéséről.

Pablo, akárcsak Zidane és más mítoszok, annyi mindent megnyert, hogy megérdemelte, hogy biztosan legendává vált a Real Madrid klubjánál.

Ui . A szavazólapra most Chus Mateo nevét írták. Egy mítoszt leváltani mindig nehéz, és ilyen körülmények között megérkezni nem éppen vörös szőnyeg a rajongók szeme előtt.

Ui. II. A Barça kimeríti a cava tartalékait Katalóniában. Amikor Madrid a címmel megszakította a ciklusát, megtalálták ezt az ajándékot. Jasikevicius az évadzáróban végzett silány irányítása után kétséges, hogy folytatja. Laso az utcán van, igazolható. Azaz…

A Marca cikke nyomán, kiemelt kép szintén a Marcaról.

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGSzerződések

Leave a Reply