Benzema: 10 éve a Real Madridban!

A francia támadó, aki 465 mérkőzést játszott és 222 gólt szerzett valamint 17 trófeát nyert a királyi gárdával 2009. július 9-ei érkezése óta.


Tíz esztendeje, hogy Karim Benzema megérkezett a Real Madridba. A francia csatár 2009. júlis 9-én került bemutatásra a Santiago Bernabéuban Florentino Pérez és Alfredo Di Stéfano kíséretével. Ma az ünneplés ideje van, hisz egy évtizede van a királyi gárdánál. Azóta Benzema a klub történetének egyik legjobb csatára, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a statisztikája: 465 mérkőzés, 222 gól és 17 trófea. 2009. augusztus 29-én debütált a Deportivo ellen, majd nem sokkal később a Xerez CD ellen szerezte első gólját.

A futball-tudásával és góljaival tudott nevet szerezni, valamint beleírni magát a világ legjobb klubjának történelemkönyvébe. Rekord a Bajnokok Ligájában, ő a negyedik legtöbb gólt (60) szerző játékos a sorozatban. A Real Madrid hatodik legeredményesebb játékosa.

Nagyszerű szezon

Benzema lenyűgöző szezont tudhat maga mögött a 2018/19-es kiírásban. Gólkirály lett a 30 darab góljával, valamint az 53 pályára lépésével is rekordtartó, a klub legtöbbet foglalkoztatott játékosa. Emellé dukál a 7 gólpassza is. Jó látni ezeket a számokat, amikor a francia támadó megkezdi tizenegyedik szezonját a Real Madridban.


realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
Általános

Leave a Reply