Zidane megszállottsága a bajnokság megnyerése

Zidane még mindig bizakodó, rendkívül határozott ami a LaLigát illeti.


A pocsék előszezont követőre immáron célegyenesben vagyunk, ami a spanyol bajnokságot illeti. A csapat szombaton lép pályára a Celta Vigo ellen, a mester szeme előtt pedig csak a győzelem lebeg.

Annak ellenére, hogy a Real Madrid legfőbb terve a Bajnokok Ligája megnyerése – ezt Zizou is tudja, viszont a bajnokság begyűjtését sem látja másképp. A csapat harminc háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, és ez rekord. Egyik spanyol csapat sem rendelkezik ennyi bajnoki címmel.

Zidane ezt tovább szeretné fokozni és megállítani a Barcelona-futását, akik az elmúlt tizenegy kiírásból nyolcat megnyertek.

A Barcelona az elmúlt szezonban 19, míg a 2017/18-as kiírásban 17 ponttal előzte meg a Real Madridot, emellett az Atlético Madrid mindkét alkalommal a második helyen végzett.

Zidane visszatérésekor is kiemelte, hogy a bajnokság a legfontosabb: „Mindig azt mondtam, hogy a bajnokság a legfontosabb számomra, hisz napi szintű. Megpróbáljuk a lehető legjobban kezdeni a bajnokságot a következő szezonban. Ez az elsődleges cél.”

A mester logikájának része, hogy erősen lépjenek pályára a spanyol bajnokságban – így a többi sorozatra is felkészülnek, dominálnak ahogyan ez történt a 2016/17-es idényben amikor a ligát és a BL-t is bezsebelték.

2000-től kezdődően, tehát a 19 bajnoki címből mindössze hatot nyert meg a Real Madrid – míg az örök rivális Barcelona tízzel büszkélkedik.

Zizou tehát egy újabb serleget szeretne a Bernabéuba és a nyolcadik olyan edzővé válni, aki legalább két bajnoki címet nyert.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
andriy_lunin_kolcsonbe_kerul

Leave a Reply