Pérez Xabi Alonsót akarja Zidane helyére

Zinédine Zidane hetei, vagy inkább napja megvannak számlálva? Úgy tűnik.


A gyenge előszezont követően sem a bajnokságban, sem pedig a Bajnokok Ligája első összecsapásán nem sikerült Zidane terve – a vezetőség pedig a francia tréner erős lecserélésén gondolkodik, erre a posztra pedig a klub elnöke Xabi Alonsót nézte ki magának.

A PSG elleni 3-0-s vereség hatalmas balhét váltott ki a klubon belül, Florentino Pérez ennek értelmében már kicsit sem néz jó szemmel Zidane-ra. A Real Madridban főszerepben vannak a sérülések, de leginkább a szervezettség és a felelősség számít mérvadónak. A klub terve továbbra is a fiatalok szerződtetése, de évente természetesen érkeznek Galaktikusok is.

Florentino Pérez már az előszezon során rájött, hogy Zidane második edzői-futása nem hasonlítható össze az elsőhöz – amit sokan csak szerencseként titulálnak fel. Az elnök szerint a francia mester már alkalmatlan a feladatra, ezért mennie kell. Bár a hétvégi, Sevilla elleni mérkőzés megnyerése adna némi reményt, de a tényen nem nagyon változtatna.

A Real Madrid már megbánta, hogy elengedte Xabit a az utánpótlástól. Pérez szerint Xabi Alonso (aki jelenleg a Real Sociedad B vezetőedzője) több karakterrel és technikailag is jobban felkészült, mint Zidane.

Egyéb érdekesség, hogy José Mourinhót is lehetséges érkezőnek találják a külföldi szaklapok.


forrás: AS, Mundo Deportivo, Corriere dello Sport, BILD

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
navas_courtois_nezes

Leave a Reply