Kroos csodagóljával sima továbbjutás a kupában

Toni találatát talán már most nevezhetjük az év góljának.


A Real Madrid 3-1-s győzelmet szerzett a Valencia ellen a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében. Zidane fiai végig fölényben játszottak, folyamatos támadásokkal bombázták a denevéreket, ennek pedig meg is lett az eredménye, melyért – elsősorban – Toni Kroos a felelős!

Már az első helyzetre sem kellett sokat várni, egész pontosan öt percet: Casemiro beadása Varane fejét találta meg, akinek fejesét Domenech-kapus bravúrral hárította. Tíz perc telt el, a szögletet pedig Kroos végzi el, aki gondolkodás nélkül merészen a léc alá csavar, és sikerrel is jár: az ellenfél kapusa segíteni már nem tudott, csak beljebb ütötte a labdát. 0-1.

https://streamable.com/jaxoi


Ezen gól után felébredtek Celades srácai is, egy ígéretes helyzetük volt Gameiro révén, de nem tudtak vele élni. A 35. percben járunk, amikor Valverdetől Modrichoz jut a labda, erősen lő, gólt nem talál, viszont a kipattanót Isco érvényesíti. 0-2, vége az első félidőnek.

A második játékrészt szintén a Blancók kezdték jól, és folytatták is. Hosszú mezőnyjáték, majd a 65. percben Isco passzát követően Modric parádézott, majd lőtt a kapuba – mellyel 0-3-ra módosította az állást. Ugyan ezek után is szépíthettek volna a valenciaik, de nem jártak sikerrel.

A 92. percben érkezett egy kezezés Ramos révéről, amiért büntetőt ítélt a játékvezető, ebből már sikerült a szépítés Parejo részéről.

A Real Madrid tehát győzött, és bejutott a döntőbe, ahol a Barcelona, vagy az Atlético Madrid lesz az ellenfele. A döntőt vasárnap, 20:00-tól rendezik.

Egyéb megjegyzés: Jovic egész biztosan nem ettől a mérkőzéstől kapta vissza az önbizalmát, viszont a csereként beálló Mariano nagyon bizonyítani akart, és tíz perc alatt talán – legyünk őszinték – többet is csinált, mint szerb csapattársa. Kíváncsian várjuk a vasárnapi összeállítást Zizoutól!


A kezdőcsapatok:

  • VALENCIA: Domenech – Wass, Garay, Gabriel Paulista, Gaya – Kondogbia (Gómez 58′) – Torres, Coquelin (Sobrino 83′), Parejo, C. Soler – Gameiro (Cheryshev 70′)
  • REAL MADRID: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy (Marcelo 71′) – Valverde, Casemiro, Kroos – Isco, Modric (James 77′) – Jovic (Mariano Díaz 83′)

Videó:

https://youtu.be/bI20Qu__nf8

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
valencia-vs-real-madrid

Leave a Reply