Tökéletes januárt produkált a csapat

Rengeteg okból kifolyólag lehet boldog Zidane csapata.


Galatasaray (kétszer), Leganés, Real Betis, Éibar, Real Sociedad, PSG, Alavés, Espanyol, Club Brugge, Valencia (kétszer), BARCELONA, Athletic Bilbao, Atlético Madrid, Sevilla, Unionistas de Salamanca, Real Valladolid… és a Real Zaragoza.

Ezek a csapatok azok, amelyek nem tudták legyőzni a Real Madridot, akik egy 20 meccses győzelmi szériát indítottak október 22-től kezdődően.

Győzelmi dinamika

A Real Madrid 100 napot és 20 mérkőzést „töltött el” úgy, hogy veretlen maradt: 15 győzelem, 5 döntetlen.

Ez a futam jelentette Zinédine Zidane csapatának a Spanyol-szuperkupa megnyerését, a bajnokság első helyét, a legjobb 16 közé jutást a BL-ben, és negyeddöntőbe kerülést a Copa del Reyben.

A jó eredmények viszont más pozitív következményeket is szültek: a csapat magabiztosabbnak tűnik, és újra megtalálták győztes dinamikájukat. Zidane jó pár játékost hozott vissza formájába, és a tavaly nyári, illetve szezon kezdeti problémák teljesen eltűntek.

Tökéletes hónap

Miután kvalifikálták magukat a Copa del Rey negyeddöntőjébe, a Real Madrid hét győzelmet könyvelhet el ebben a hónapban. Három győzelem a bajnokság első helyét jelentette, kettő a Szuperkupa-győzelmet, a fennmaradtó kettő pedig bizonyította azt, hogy a Real Madrid továbbra is veszélyesnek számít a Bajnokok Ligájában. Ezt pár hónappal ezelőtt nehéz lett volna elhinni.

A Real Madrid utoljára október 19-én szenvedett vereséget a Mallorcától, azóta viszont 12 mérkőzést játszottak a bajnokságban, nyolcat megnyerve – négyet pedig döntetlenre hozva. A lehetséges 36 pontból 28-at szereztek a Blancók.

Egy új Real Madrid

Cristiano Ronaldo távozása után azt hihettük, hogy gólok nem igazán fognak születni, de szemmel láthatóan ez is működik.

Zidane mondhatni az egészet csapatot újjáépítette: formába hozta a tavalyi idényben rosszul teljesítő játékosokat, beépítette a nyári igazolásokat, és itt van nekünk egy Fede Valverde nevű csillagunk is.

A francia tréner hetente rotál, de ez (is) működik, bizonyítja ezt a Zaragoza elleni győzelem. Mindenki a fedélzeten van, és a helyzet még jobbá válhat, amennyiben a csapat egyik legfontosabb tagja, Eden Hazard felépül.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
Általános
A Jović-rejtély

Leave a Reply