A Jović-rejtély

A szerb csatár mindössze 14 alkalommal ért labdába szerdán, mielőtt Benzema érkezett a helyére. A Real Madrid továbbra sem tudja, hogy hogyan hozza ki a játékosból a legtöbbet.


Az egyetlen negatívum a szerdai 4-0-s mérkőzésen minden bizonnyal csak Luka Jović volt. Ugyan fölényes teljesítményt nyújtott a csapat, de a klubnál nem tudják, hogyan lehetne kihozni Jovićból a maximumot.

A statisztikákból eléggé kitűnik Jović labdaérintése: 73 perc alatt mindössze 14 alkalommal ért labdába, mielőtt lecserélte őt Zinédine Zidane. Ez kevesebb, mint a fele Aréola hasonló statisztikája (34). A szerb játékos hét passzt adott a meccsen, amit ha kiszámolunk: tíz percenként egyet. Ha a csapat csatára kevesebbszer ér labdába, mint a kapus, akkor valami óriási probléma van.

Nem arról van szó, hogy gólokra lenne szüksége a Real Madridnak. Ezen szempontból jó a csapat, ugyanis tíz különböző játékos is betalált ebben a hónapban. A Blancók 60 millió eurót fizettek egy olyan játékosért, aki még csak félúton van, de hatalmas potenciál van benne.

Jovićtól azt várták a leigazolásakor, hogy tanuljon sokat Benzemától, és alkalomadtán a helyébe lépjen. Ennek ellenére idegenként van pályán, és a csapat többi játékosa nem érzi jól magát vele a pályán. Ők Benzema rugalmas játékstílusához szoktak hozzá.

„Jović tudja, hogy sokat kell dolgoznia, és be kell illeszkednie.. ezen nehéz pillanatokból fog önbizalmat, erőt nyerni..” – mondta Zidane a mérkőzés után.

„Ő a jövő. Rengeteg gólt fog itt rúgni..” – nyilatkozta Zidane még Szaúd-Arábiában.


Jović „le van csatlakozva”

Jović jelenlegi helyzete teljesen ellentmond annak, amit az Eintracht Frankfurtban láthattunk tőle. Az immáron madridista játékos egyetlen gólt szerzett 748 játékperc alatt. Németországban ekkor már 18 találatnál járt, köztük a Düsseldorf ellen ötöt (hármat ballal, egyet jobbal és egyet fejjel).

Németországi teljesítménye Hugo Sánchezre engedtek következtetni. Labdát kap, bumm. Benzema ellentéte. Jovićnak a nyelvvel is problémája van (bár Modrić segít neki), ami megakadályozza őt a pályán való kommunikációba.

A 22 esztendős támadó továbbra is egy rejtély, amit Zidanenak kell megfejtenie.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

Általános
BAJNOKSÁG

Leave a Reply