Marcelo legjobb pillanatai a Real Madridban

A brazil csibész 500. alkalommal ölthette magára a habfehér mezt, és 21 trófeát nyert 14 idény alatt.


Marcelo tovább írja történetét a Real Madridban, hisz szerdán csatlakozott az „500-asok klubjához” a világ legnagyobb klubjában. 14 esztendeje áll a Real Madrid alkalmazásában, és a klub történelmének második legtöbbször pályára lépett légiósa.

Az ötszázadik mérkőzését a La Romaredában érte el szerdán. 2007. január 7-én debütált egy Deportivo elleni találkozón, azóta azonban sok víz lefolyt már a híd alatt. Kulcsfontosságú szerepet játszott/játszik a csapat sikereiben, 36 góljával, rengeteg gólpasszával és természetesen a védelmi munkájával.

Marcelo következő mérföldköve honfitársa, Roberto Carlos 527 mérkőzéses megdöntése. Amennyiben sikerül (és miért ne sikerülne?), ő lesz a klub első számú legtöbbször pályára lépett légiósa. Ezután jöhetnek az újabb rekordok, avagy a legtöbb mérkőzést játszó legendák statisztikájának megdöntése: Raúl (741), Casillas (725), Sanchís (710), Santillana (645), Sergio Ramos (632), Gento és Hierro (601), Camacho (577), Pirri (561), Míchel (559) és Guti (542).


Trófea-gyűjtemény

Marcelo mindent megnyert Real Madrid játékosként. Kiemelkedő trófea-gyűjteményében 21 darab található: négy Bajnokok Ligája és Klub-VB, három UEFA-szuperkupa, négy LaLiga, két Copa del Rey és négy Spanyol-szuperkupa.

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK

Leave a Reply