Benzema: 500 mérkőzés a Real Madridban

A francia csatár a klub hatodik legeredményesebb játékosa, 240 találattal.


Tizenegyedik szezonját tölti a Real Madridban. Benzema tegnap, a Clásicón játszotta 500. tétmérkőzését habfehéz mezben. A jubilálását győzelemmel ünnepelhette a Barca ellen. Madridi pályafutása alatt az Atlético Madrid ellen lépett pályára a legtöbbször, szám szerint 34. alkalommal.

https://realmadridista.hu/hirek/2020/03/02/lucas-vazquez-200-merkozes-a-real-madridban/

240 találatot szerzett, amivel a klub hatodik legeredményesebb játékosa. Előtte Cristiano Ronaldo (451), Raúl (323), Di Stefano (308), Santillana (290) és Puskás Ferenc (242) foglal helyet. A klub történelmének csatárai közül ő rendelkezik a harmadik legtöbb lejátszott meccsel, előtte Raúl és Santillana áll.

2009. augusztus 29-én kezdődött minden, ekkor debütált Benzema egy Deportivo La Coruna elleni meccsen – ami győzelmet jelentett rögtön. Két nappal később hazai pályán megszerezte első gólját a Xerez ellen. Benzema minden létező sorozatban pályára lépett madridistaként: 337 LaLiga, 100 Bajnokok Ligája, 43 Copa de Rey, 8 Klub-VB, 8 Spanyol-szuperkupa és 4 Európa-Szuperkupa.

A francia rengeteg trófeát nyert a Real Madridban, amelyek közül legnagyobb a Bajnokok Ligája. Ezt a címet négyszer nyerte meg – mind a négy döntőben kezdő volt -, és a Liverpool elleni finálóban gólt is szerzett. Összesen 18 címet nyert, 4 Klub VB-t, 3 UEFA-szuperkupát, 2 LaLiga-t, 2 Copa del Reyt és 3 Spanyol-szuperkupát.


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGNYILATKOZATOK
Általános

Leave a Reply