Mariano feladta a leckét Jovicnak

Ha Zidane kér valamit Marianótól, választ is kap. Ellentétben Joviccsal. A Real Madrid gólhiányban szenved, és erre a dominikai támadó lehet a megfelelő megoldás.


Mariano az a játékos, aki neve mellett a legkevesebb játszott perc szerepel, de nem dobta be a törölközőt, hogy megkönnyítse Jovic életét. A Clásico utolsó pillanatában lépett pályára, és nem azért, hogy gólt szerezzen, hanem azért, hogy elvegye a Barcelona egyenlítő lehetőségét. Ennek ellenére Mariano első labdaérintéséből gólt szerzett, és beállította a 2-0-s végeredményt.

Az utolsó ilyen jelentőségű győzelem a 2006/2007-es idényben volt, amikor a Real Madrid 3-1-s győzelmet szerzett a katalánok felett, az a győzelem pedig nagyban befolyásolta a végsőkig való fej-fej mellett haladást a bajnoki cím megszerzéséért. A Real Madrid ekkor „csak” 67 pontot szerzett, majd Cibelesen ünnepelhetett.


Miért játszik ilyen keveset Mariano?

Ez az a dolog, amit senki nem tud megmagyarázni. Januárban úgy tűnt, hogy elhagyja a klubot, de fizikailag csúcsformában van, és készen áll a játékra, ellentétben Joviccsal. „Mások már nem akarnak játszani ezekben a percekben..” – mondta Alvaro Benito, az El Partidazón. „Mariano készen áll, hogy megváltsa a világot.”

Zidane ugyanakkor a mérkőzés után szólt pár szót a helyzetről: „Mindent beleadott három perc alatt. Jovic azonban előtte áll, Mariano a harmadik számú csatárunk.” – mondta ezt elég komolyan, és megfontoltan Zizou.

Mindössze 47 percet játszott ebben az idényben, de a Barcának lőtt gólja egy áttörést jelenthet számára, még akkor is, ha láthatatlan a mester számára. Egy olyan csapat számára, ahol gólproblémák vannak és egyedül Vinícius próbál életet lehelni a támadójátékba, Mariano energikus társnak bizonyulhat brazil csapattársa mellé.


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG

Leave a Reply