Ramos és Perez: ideje tárgyalni

Sergio Ramos szerződése 10 hónap múlva lejár a Királyi Gárdánál. Régóta téma és régóta kérdés a szerződésének a hosszabbítása. Van amiben egyet értenek Florentino Perezzel, és van, amiben nem. Ezeket összegzem most röviden.

A lelátók bezárása, a nézők hiánya pénzügyileg a játékosok fizetésére is hatással van. Ramos közvetített a tavasszal a klub és a játékosok közötti tárgyalások alkalmával és ezek a tárgyalások sikerrel zárultak. A Real Madrid játékosai éppen úgy, ahogy minden játékos és sportoló a világon megértették, hogy a járvány hatása megkerülhetetlen bizony anyagi vonatkozásaiban is.

A klub meglehetősen bebetonozta azon álláspontját, hogy 30 feletti játékossal minden esetben egy évet hosszabbít. És a kapitánnyal sem kívánnak kivételt tenni. Sergio Ramos viszont két év hosszabbítást szeretne. Az elmúlt szezonban és az Alfredo di Stefanoban lejátszott válogatott mérkőzésen is megmutatta, milyen potenciál van benne. Ez utóbbi mérkőzésen Florentino Perez is jelen volt, így tisztában van Ramos képességeivel és remek formájával.

Bizakodásra ad okot az a tény is, hogy a tavalyelőtti viharok elmúltával és Zinadine Zidane visszatérésével helyreállt a rend az öltözőben is, amiben Ramosnak nagy szerepe van, és helyreállt a béke a kapitány és az elnök között. Sőt, jelenleg kimondottan jó a kapcsolatuk és remek egyetértés van elnök, edző és a kapitány, illetve a keret tagjai között (egyedül talán Bale tekintetében nem vagyunk erről meggyőződve).

Biztosak lehetünk abban tehát, hogy mindkét fél érdeke az, hogy a szerződés meg legyen hosszabbítva. Sergio Ramos 15 éve van a klubnál, és nem is olyan régen nyilatkozott Messi kapcsán, akkor azt mondta:

„Messinek joga van dönteni, noha nem tudom, ezt a legjobb módon tette-e.”

Természetesen teljesen más a két eset noha mindkettő egy klub kapitánya és nevük és karrierjük egybe forrt a klubjukkal. Abban húzhatunk párhuzamot csupán, hogy szerződés meghosszabbításáról ha beszélünk akkor a kapitány véleménye az, hogy igenis joga és beleszólása is van a döntésbe.

Mivel már az idő is sürgeti őket, hamarosan le kell ülniük és tárgyalniuk. (Egyes értesülések szerint erre napokon belül sor is kerül.) Egyértelmű, hogy Perez nem szeretné eladni vagy elveszteni Ramost, és egyértelmű, hogy Ramos is maradni szeretne. A kérdés csupán a kompromisszum képesség, az, hogy melyik fél tud vagy akar engedni a látszólag megrendíthetetlen álláspontjából.

A szakértők véleménye (az én személyes véleményem is noha ez nem számít) minden esetre az, hogy meg fognak állapodni és Ramos paktuma meg lesz újítva hamarosan. Mi, a kapitány tisztelői és rajongói, és a klub drukkerei pedig még ugyan izgulunk egy kicsit de tudjuk:

Jelenleg nincs Real Madrid Ramos nélkül és nincs Ramos Real Madrid nélkül. A kapitánynak maradnia kell.

A Marca cikke nyomán: https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2020/09/08/5f56893846163f5c0c8b45cc.html

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply