Meccselőzetes Real Madrid-Valladolid

Reggel óta tikkel az agyam a mai meccsre hogy véssek egy bejegyzést az örökkévaló interneten lelkes kedves olvasóinknak. De jó, hogy vártam vele és inkább angoloztam egy jót a gyerekkel. Mert így pont aktuálisan lehet arról beszámolnom, hogy a tegnapi kerethirdetés már nem aktuális. Hazard ismét On, olyan 4 hétre, uszkve. Izomsérülés. Frankó.

Na de mi lesz ma este?

Először is a tévé előtt lesz sok álmos madridista. A fél 10-es kezdés munkanap több, mint kicseszés azokkal, akik karanténmentesen és aktívan dolgozóként tudják még élni normális életüket. Holnap majd iszonyat ásításokkal és még több kávéval töltjük el az időnket mit a demokrácia építésére kell áldozni az alvás helyett. Sebaj, első a csapat.

Benzema- vagy mégis kit akartok?

Tudom, hogy Jovic volt a szívetek vágya. Vigyázz mit kívánsz, mert a sors megadja! Megadta. Jó volt? Nem. Most azt hallom, „nemrealszintű” meg „alibizett”meg „sétált a pályán”-igaz, őt se keresték agyon a passzokkal a többiek.

Legfrisebb hír a szerb ifjú felől, hogy vinnék ám az Unitedbe. Kölcsönbe, de megvásárlási záradékkal. A Real klubvezetése felől a kölcsön oké is lenne, de a záradék az nem fekszik nekik, inkább maradjon a padon.

Aztán most, hogy Hazard megint szabizta magát, ugye mégis marad Benzema. Mellé van Asensio, és a többiek. Nem tudok én se olyan nevet mondani, aki stabilan, megbizhatóan és sérülések nélkül melózna ott elöl. A fiatalokkal baj hogy rutintalanok és bátortalanok. Lucas Vasquez ahogy a keretbe került, már megy a sápítozás. Pedig skacok, abból kell főzni ami van a kamrában!

Di Marzio cikke szerint ha Jovic se, Brahim se és Mayoral se kel el, se kölcsön nem veszi őket senki, marad a keret ahogy van. Akkor nem megy és nem jön senki október 6.-áig. Ha tetszik ez ha nem, az, hogy a színfalak mögött mi zajlik nem tudjuk. Zidane meg ahogyan mondja, bármi megeshet!

Zidane pedig mi mást mondhatna?

Hogy bízik a fiaiban. Hogy ez egy jó és erős keret. Ketségtelen. Tele vagyunk BL, VB és EB legendákkal és bajnokokkal. Ugye. Sok a 30 feletti. Igaz. De sok a fiatal is, az is igaz. Ha a fiatalok játszanak, az a baj, merthogy közben Marcello vagy Modric vagy más rutinos kedvencünk padozik. Ha ők játszanak, akkor az a baj, mert lassúak meg motiválatlanok. Mert a madridistáknak senki nem jó.

És ne is tagadjátok, hogy így van, olvasom én is a kommenteket! Sehogyan se jó. Tudja ezt Zidane is, ahogy mindenki ott a klubnál. De ez egy ilyen időszak a történelmünkben. Átmeneti. Bizony. 2 éve már, hogy az. Első szezonban megtanultunk Ronaldo nélkül élni. A másodikban Viniciust és Rodrygot, meg Militaot és Mendyt építettük, szoktattuk be a keretbe. Vártuk vissza Hazardot és Asensiot.

Vártuk, hogy összeálljon a kép, de nem áll össze. Tavaly a Barca elengedte a gyeplőt, viszonylag könnyen be tudtuk húzni a bajnokságot. Idén nem mennék bele még jóslatokba. De nem lesz fáklyás menet.

Nem lesz az mert ez a keret nem az, amit Zidane szeretett volna. Nem az, mert néhány igazolás csalódást hozott. Nem az, mert a COVID átírta azt, amire klub, edző, szurkoló számított.

Este meccselünk végre újra hazai pályán, ami persze jót jósol. Utolsó 10 meccsen nem kapott ki a csapat a Di Stefanoban. A hazai pálya előnye persze csupán a képzelet szüleménye ameddig zárt kapusok a mérkőzések. De mégis csak otthon lesz a csapat. Legalább a Hala Madrid! felcsendül a meccs előtt!

Ne szomorkodjatok, bízzunk a csapatban. Egy remek keret, akik agyban és lélekben teljesen rendben vannak. Fizikailag aki ma játszik az is rendben van erőnlétben, az öltözői rend pedig hibátlan. Higgyétek el ez nem lesz rossz, én megnéztem a kártyát meg a kávézaccot is, meg a madarak reptét és mindent amiből mind azt olvastam ki, hogy ma nyerni fogunk!

Este 21,30 Spíler 2!

Hala Madrid y Nada Mas!

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply