A Bernabeu a világ legjobb stadionja lesz!

Ezt pedig nem más mondta, mint Emilio Butruageño. A Marca oldalán megjelent írásban a klub intézményi kapcsolatainak vezetője arról beszél, ami a tervrajzokon és a látványképeken nem látszik: mit eltek át tavasz óta és milyen lesz az élet majd az elkészült stadionban.

2020 március. El Calsico. Hazai győzelem. Azóta nem játszottak mérkőzéseket a Bernabeu stadionban. Tavasszal az élet megállt, a játékosok otthonaikban edzettek, a technikának köszönhetően folyamatos kapcsolattartás mellett.

A Bernabeu stadion pedig a járvány tombolása idején raktárként hasznosul Madrid számára.

A klub vezetői azonnal cselekedtek. Butruageño így emlékszik vissza: „Nagyon nehéz időszakot éltünk mindannyian. A járvány kezdete óta a madridi család elvesztette Lorenzo Sanzt, a klub korábbi elnökét, de érintette a klub vezetőit, játékosait, alkalmazottait, és szeretném megragadni az alkalmat, hogy őszinte tisztelettel adózzak emléküknek. Vannak emberek, akik nagyon nagy problémákkal néznek szembe, és szolidaritást kell mutatnunk, és köszönetet kell mondanunk mindazoknak, akik az első sorban küzdenek a járvány ellen.”

„Mi hálasak kell legyünk a társadalomnak, és ezért adtuk át a hatóságok teljes rendelkezésére a stadiont és a Bernabéu raktározási központ lett. A Real Madrid Alapítvány mindig nagyon aktív volt. Minden leáll, nincsenek meccsek, a fizikai kapcsolat megszűnik a szurkolókkal. A Bernabéuban sincsenek meccsek, és ez a belépők, a múzeum, a VIP jegyek miatt hatással van a klub gazdaságára. Azonnal tervet készítettünk a kiadások, a beruházások kiigazítására. és a fizetések realizálására. A klub játékosai és vezetői együttműködtek, és a fizetéscsökkentés így kivitelezhető volt. És ezért nem kellett senkit elbocsátani a klub dolgozói közül. Az üzemi tanács is beleegyezett az elfogadott intézkedésekbe. A költségvetés kiegyensúlyozott volt egy nagyon bonyolult helyzetben. Köszönetet kell mondanunk azoknak a dolgozóinknak, akik lemondtak arról a huszonöt százalékról, amely a szurkolók hiánya miatt keletkezett. Ez megmutatja a keret tagjainak nagylelkűségét és elkötelezettségét. Minden platformon a rajongók mellett állunk. „-mesélte el a tavasz óta végrehajtott fizetés csökkentésekről. (Itt meg kell azt említeni, hogy nem csupán a játékosok, de a stábtagok egy része is lemondott a fizetéseik egy részéről, hogy így megtarthassák az összes alkalmazottat.)

A mérkőzések helyszíne a Di Stefano stadion lett a Szövetség és a Liga beleegyezésével, így a Bernabeu felújítása folyamatosan haladhatott. De nézők nélkül kellett ünnepelni a La Liga győzelmet. Erre így emlékszik vissza: „A csapat alkalmazkodott a rendkívüli körülményekhez. Furcsa volt, és mindenkinek volt beteg ismerőse. Nagy testi és lelki erőfeszítéseket tettek. Szerettük volna a címet a társadalom egészének, de különösen a nehéz időket megélő madridiaknak szentelni. „

A következő lépés a megtakarítási politika kidolgozása volt. „Következetesnek kellett lennünk, ezért adtunk el- és kölcsön játékosokat, amire a klubnak szüksége volt. A klub mindig is nagyon aktív volt az aláírások terén, de körültekintőnek kellett lennünk. Felelősség és koherencia gyakorlása. A helyzet még mindig ugyanaz. Novemberben vagyunk, és látnunk kell, hogyan alakul minden. Remélhetőleg hamarosan úgy élvezhetjük a futballt úgy, ahogy mindig is hozzászoktunk, nézőkkel a lelátókon”

Az új Bernabéu (egy járvány) előtte és utána jelentést is hordoz magában. ” Ez a Real Madrid jövőjének alapvető és meghatározó eleme lesz, amint azt Bernabéu feltételezte 1947 -ben. Új szakasz kezdődik a klubnál. A stadion stratégiai helyen van, és ikonikus lesz a város számára A stadionnak köszönhetően a világfutball uralmára törekszünk. Az év 365 napján élvezhetjük. A szurkolók egész évben látogathatják a stadiont, és nem csak az évente lejátszott 30 mérkőzésen. Tudjuk, hogy ez nagy kihívás, de segíteni fog bennünket abban, hogy a jövőben a világ futballjában jelen legyünk. A legjobbakra törekszünk, ehhez pedig a legjobb játékosokkal kell rendelkeznünk, és a stadion stratégiai elem lesz.”

Butragueño arról is beszélt, hogy mit jelent az új Bernabéu:  „A büszkeség egyik összetevője, mert ez a hely megmagyarázza a Real Madrid történelmének nagy részét, a felejthetetlen éjszakákat és a mai Real Madrid építését. Ez az otthonunk, az a hely, ahol a család találkozik, és ahol boldogok vagyunk. Ennek a helynek alkalmazkodnia kell a változó időkhöz és a jövőhöz. Meglepő lesz. Ez lesz a világ legjobb stadionja és büszkeséggel tölti majd el a madridi szurkolókat. „

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply