Nemzetek Ligája után

Most, hogy lezajlottak a Nemzetek Ligája mérkőzések, újra a La Liga küzdelmeire koncentrálhatunk. Van, amelyik játékosunk számára remekül ért véget a válogatott szereplés, vannak viszont vesztesei is.

Mindenekelőtt és számunkra a legfájdalmasabban kapitányunk sérülése jelenti a legnagyobb veszteséget. Mivel a németek elleni párharc során fájdalmat érzett a combjában, lecseréleték. És bizony a vizsgálatok után már tudjuk azt is, hogy a következő három mérkőzésen nélkülözi a csapat.

Ami ebben egyetlen pozitív, az az lehet, hogy lesz ideje a szerződésének a hosszabbításáról tárgyalni Florentino Perezzel. Miközben a Marca már olyat is leírt, hogy akár a Liverpool is szerzdődetné Ramost az elhúzódó sérüléssel hiányzó Van Dijk helyére, a Real Madridnál nagyon nyugodtak. Értesülések szerint a 2 évre szóló megállapodás megszületett, már csak a fizetéséről kell megegyezniük. Ramos személyesen tárgyal Perezzel, bátyja, aki ügynöke is egyben nem ül le az asztalhoz nélküle.

(És bizony az emlékezet ilyenkor feldobja: „Akár ingyen is játszanék a Real Madridban.” „Innen szeretnék visszavonulni.”-bízunk benne, nem üres frázisok voltak!)

A másik vesztesünk Vinícius. Noha nem sérült meg, de teljesen feleslegesen utazott oda-vissza: egyetlen játékpercet sem kapott Tite csapatában. Így mondhatni csak a koronavírus fertőzés kockázatának tette ki magát a fiatal brazilunk, szerencsére úgy néz ki, egészségesen visszatért Madridba.

Aztán Courtois lehet, akit még a vesztesek oldalára sorolhatunk. Mégpedig egy potyagólja okán. Cikkek árasztották el róla a sajtót, mintha ez még soha, senkivel nem esett volna meg. Pedig Lunin túl tett rajta, csak neki (még) nincs Zamora díja. Inkább ne is firtassuk, örüljünk, hogy eme kínos pillanatok nem egy Real Madrid meccsen estek meg.

Inkább nézzük, minek örülhetünk. Nacho, Carvajal és Benzema felépültek a sérüléseikből, mindhárman a pályán edzettek már. Remélhetően a holnapi mérkőzésen tudnak is játszani, erről biztos információt csak a csapat orvosai adhatnának, vagy maga Zidane.

Hazard, Militao és Casemiro végre negatív COVID teszteredményt produkáltak. A kapitány hiányában ez lehet a legjobb hír a számunkra, de hiányzása így is érezhető lesz kétségtelenül.

És ne hagyjuk ki a nyertesek sorából Luka Jovicot. A szerbek válogatottjában egyre magabiztosabb játékot mutatott, ellenünk gólpasszt adott, az oroszok ellen pedig két találatot is jegyez. Tudom, majd jönnek a kommentek, hogy „Nem Madrid szint” meg hogy ” Mariano jobb nála, miért nem ő játszik inkább”. Én remélem, sőt szívből drukkolok, hogy a minőség javulása egy exponenciális javuló tendencia, ami majd Madridban is megmutatkozik.

És feledkezzünk meg az okról, amiért Zidane akarta ezt a fiút. Mert TUD FOCIZNI! Tudjuk, akik anno látták, emlékeznek rá. Jovic mezőnyben is remek játékos és gólerős is.

Madrid pályája iszonyat nehéz. Madrid játékosának lenni is iszonyat nehéz. Nagy a súlya annak a címernek a mezen, nagy a követelmény és erős az edzés. Sérülések. Bizony, aki még nem szokott bele, annak akár edzésen is előfordulhat. És igen, ez eltarthat 1-2 évig is néhány játékos esetében, mire minden tekintetben asszimilálódik.

Tudom, hogy a királyi gárdánál nincs idő, általában nincs. Olvasom a kommentjeiteket. Néha sziven is üt. Ahogy jónéhányan szidni tudjátok Zidanet (aki „csupán” 19 éve már, hogy a Real Madridhoz tartozik). Olvasom, hogy még mindig jónéhányan Hazard igazolását kidobott pénznek tartjátok és Jovicot is elzavarnátok.

Miközben a mi öreg Perez papánk teljes nyugalommal és türelemmel engedi Zidanet, hogy építgesse a csapatot, alakítsa a keretet ahogy gondolja. Navigál a pénzügyi nehézségek és a járvány közepén egy olyan hatalmas hajót, mind a Madrid királyi hajója. Most úgy néz ki, hogy ő a türelmes és a szurkolók cérnája szakad. Ne tegyétek. A klub pénzügyileg stabil, az öltözőben baráti és bajtársi a hangulat, Zidane élvezi a játékosok bizalmát és szeretetét. És nem véletlen, higgyétek el, mindenki a helyén van.

Holnap délután 16 órától a Valencia ellen lépünk pályára, kőzvetítés a megszokott Spiler 2, mezkód: Real Madrid. Hala Madrid y Nada Mas!

Kép: 90 min.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

SÉRÜLÉSEK
ÁLTALÁNOS
Mit kell tennie Zidane-nak?

Leave a Reply