0-2,és köszönjük, Vidal!

Vagy mégsem?

Az Inter elleni meccs után is persze olvasgattam a kommentjeiteket. Meglepő, milyen sokan szidják a meccs egyik legjobbját, Vasquezt, ócsároljátok a játékot na meg persze a szokásos Benzema-zás se maradt el, mivel valaki még azt is képes volt kommentelni, hogy „Hiányzott Benzema. Ja, bocs, nem ide!”.

Tegyünk kicsit rendet. Aki LÁTTA is a játékot és nem csak NÉZTE a meccset, az azért észre kellett vegyen jó pár pozitívumot. Senki se sértődjön most meg, de bizony abszolút a csapat védelmére kell keljek, mivel a véleményem, és ahogy a külföldi oldalakat olvasom, komoly írók véleménye is hasonló,. fel kellett tűnjön néhány régen nem látott pozitívum.

HAZARD. Bizony egyértelműen vele kell kezdenem. És nem azért, mert mindjárt a meccs elején érvényesített büntetővel „bekezdte” a csapat sikerét, hanem a teljes játékidő alatt nyújtott játéka megérdemli a dícséretet.

Végre hozza a jó formáját. Légiesen könnyen mozog és lazán cselez. Ha megáll az ellenfél előtt a labdával, senki se tudja, merre fog indulni vele, játékos legyen a talpán, aki bele lát a terveibe. Olyan lazán teljesítette a hamis 9-es szerepet, amivel valóban el tudta feledtetni Benzema hiányát. Szemmel láthatóan a sérülése után végre talpra áll, az érvényesített tizenegyes pedig megerősítette az önbizalmát.

Remélem innen felfelé halad tovább, mert nagyon fog kelleni a csapatba. Sose feledjétek, Eden Hazard nem a leg gól erősebb játékos, viszont az, aki az ellenfelet képes úgy összezavarni, amivel a helyzeteket megteremti a társainak.

LUCAS VASQUEZ. Kicsi Lucas kezd a régi fényében ragyogni. Nem csupán tegnap, az elmúlt időszakban ha a pályán volt, rendesen dolgozott. Kevés alkalommal hibázott, és a teljes pályát befutotta. Egyaránt ott volt a támadásoknál, a helyzet kialakításokban is részt vállalt, és a védelemben is segített. Zidane ügy fogalmazott a meccs lefújása után :

„Lucas szíve Madridban van, remélem hosszabbítunk vele és marad.”

MODRIC. 34 évesen a mérkőzés egyik legjobbja, érdemei elvitathatatlanok voltak. KROOS-al karöltve a középpálya stabil és szinte átjátszhatatlan volt nekik köszönhetően. Bizony a legszebb emlékeink idézték fel, és bízom benne, ez marad is így.

RODRYGO az, aki talán mindenki tetszését elnyerte. Méltán. Csereként beállva ismét gólt szerzett és bebiztosította a győzelmet. Amikor látom játszani, mindig elképedek, hogy ez a fiú még csak 18. A technikai tudása, a helyzetkihasználása és az, ahogyan látja a játékot és a reflexiói sokkal idősebbnek aposztrofálják. Jövőnk egyik záloga.

Hogy ne csak jót mondjak, Odegaardtól még mindig többet várnék. A tavalyi szezonban mutatott játéka alapján is, és ismerve a képességeit, ő az aki még nem talált vissza a saját szintjére. Benne sokkal több a veszély, a meglepetés, a helyzet, mint amit eddig mutatott. De hiszek a tehetségében és abban, hogy fog még ő (is) varázsolni nekünk.

Tudom, hogy Vidal is sokat tett a győzelmünk érdekében. Vidal mindannyiszor rémálmát éli, ha a Real Madriddal kerül szembe. A leg újabb hírek szerint az ominózus esetben most azt üvöltötte nem játékvezető arcába, hogy „Meg van a VAR de te meg se nézed azt a szart” – vagy valami ilyesmi, ráadásul még hozzá is ért a bíróhoz. Elég is volt, hogy megkapja azonnal a második sárga lapot.

Mondhatjátok, hogy ez a játék kevés egy BL győzelemhez. Mondhatjátok, hogy kevés egy igazán kemény és felkészültebb ellenféllel szemben. Azt is mondhatjátok, hogy ez nem a Real Madrid játéka. Persze. Nem az a játék, amit megszoktunk. Még mindig nem a régi, el varázsló, lenyűgöző és erősen támadó, góléhes és maximálisan motivált csapatjáték. Még nem.

De végre kialakulni látszik összhang, összeszokottság, pontos passzok és némi váratlanság. Végre növelték a tempót, végre megtartották, eldugták a labdát az ellenfél elől.

Aki nem látja a pozitív jeleket, az nem látja a meccset, csak nézi. Megcsinálták. Megcsinálták Ramos nélkül, Valverde nélkül, Benzema nélkül. Bizony le kell ide írni:

Jó ez a csapat!

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK
SÉRÜLÉSEK
Dani Carvajal megsérült

Leave a Reply