Megy, vagy marad?

Naná, hogy Sergio Ramosról van szó. Mert írnak meg mondanak mindent (ahogyan azt a reggeli cikkemben jósoltam 😁). A Marca viszont egy több szavazást tartalmazó cikket hozott le, amit most azért hozok ide nektek, hogy lássuk, miként vélekednek a spanyol szurkolótársak.

Mint azt már mindenhol olvasni lehet, Ramos se (Vasquez se) fogadta el a klub által elé rakott szerződést. Hogy a megújítás mely részletével nem ért egyet, azt homály fedi. Kevesli a fizetést? Kötve hiszem.

Akár ingyen is játszanék a Real Madridban!” – mondta ugye 2019 tavaszán, amikor érkezett az a bizonyos Kínai megkeresés. Akkor is jó kis huzavona után ültek le Florentino Pérezel a sajtó elé, és jelentették be a maradását.

Na meg éppen ő, aki a társait is meggyőzte a 10%-os fizetés csökkentésről? Pont ő, aki sikeres üzletember is mára, akinek sose a pénz volt a prioritás, aki híres jótékonyságáról? Az, aki a csapat szíve – lelke, akinek mindig, mindenekelőtt a Real Madrid érdeke volt az elsődleges? Nem, azt teljesen ki lehet zárni, hogy a pénz lenne az oka (vagy gigantikus csalódás lenne, ha mégis).

Sokkal inkább az a bizonyos 1 év vagy 2 év, amire az új szerződés szól, bizony az lesz az ok. Igen, mert ha Ronaldo 30 éves kora felett megkaphatta azt a kiváltságot, hogy nem csupán 1 évre hosszabbított vele a klubvezetés, akkor bizony Ramos is érdemel ennyit. Nem 3, nem 5 évet kér. Csak 2 évet, és ennyi – látva a formáját – szerintem belefér bőven.

Na de lássuk a Marca által feltett kérdéseket, és az olvasók válaszait a megadott lehetőségek közül. A szavazatok száma 65 000 felül volt minden kérdésnél, persze nem reprezentatív, de viszonyításnak megteszi.

Első kérdés: Mit ajánljon a klub? A válaszlehetőségek pedig: Adják meg amit Ramos kér (38 % szavazott erre), vagy: Azt ajánlják, ami a klubnak a legjobb (62% szavazott erre). Vagyis: a klub érdeke az első.

Második kérdésként arra volt kíváncsi a cikk, hogy az olvasók szerint Mi fog történni Ramossal? A válaszadók 44%-a szerint 1 évre hosszabbít, 30 % azt gondolja, hogy 2 vagy több évre fog hosszabbítani és csupán 6% szerint megy máshova.

A következő kérdésben arra voltak kíváncsiak, hogy ha elmegy, akkor melyik klubban folytatja a pályafutását? És a szavazatok ekképpen alakultak : PSG 53%, Juventus 14%, Milánóban csupán 4 % látja valószínűnek, Katarra 7% szavazott, USA-ba megy a szavazók 15%-a szerint, és 7% azt mondja, máshová megy.

Kinek van igaza a vitában? – tette fel a következő kérdést a Marca írója. És bizony, noha hatalmas a kapitány népszerűsége, mégis csupán 24% ad neki igazat, a válaszadók 76 (!) %-a a klub mellett voksolt.

A következő szavazás Ramos utódlására vonatkozott. A felsorolt nevek mellett bizony elég nagy a szórás, kettőt kivéve, ugyanis Alaba 37%-ot, Pau Torres pedig 36%-ot kapott. De Light 7%, Koundé 8%-ot,Upamecano szintén 8%-ot kapott, míg 4 % úgy véli, valaki más lép majd a védelem tengelyébe.

És természetesen nem lehetett kihagyni azt a szenzációs helyzetet, amit a sors vetett ide: méghozzá azt, hogy a spanyol bajnokság két legnépszerűbb klubja egyszerre veszíthetik el legendás kapitányukat. Ki megy és ki marad? Azaz : Messi és Ramos egyszerre mennek el, vagy marad valamelyikük? Négy lehetőség lett megadva. A válaszadók 7%-szerint csak Messi megy el, 33% azt mondja, csak Ramos megy, Messi marad, 26% véleménye, hogy mindkettő hosszabbít a klubjával és a legtöbben, 34%-ban szavaztak arra, egyikük se marad ott, ahol legendákká váltak.

Kapitányok (kép: BeSoccer)

Természetesen a találgatások feleslegesek. Továbbra is az a véleményem, hogy azt, hogy mi az igazság, csak az érintettek tudják. Mert valaki azt írta, hogy valaki mondta neki, hogy hallotta hogy Ramos azt mondta Péreznek… Köszi, ilyeneket nem veszek komolyan. Az tény, hogy René Ramos, Sergio testvére bizony Tweetelt olyat, amiben kifogásolta, hogy Sergio többet érdemelne ennyi év után. Igen, Ramos is posztolt olyat, hogy egy fekete kapitányi karszalagot húz a karjára, alatta pedig az AC/CD slágere szólt, az, ami Bon Scott halála után az első dal volt nélküle, a korábbi vezető nélkül. Kétértelmű, a rajongók számára kétségbeejtő. Manipulatív.

Egy viszont biztos: szeretem Sergio Ramost, szeretem a Real Madridot, szeretem a focit. Bárhogy is alakul majd a történet, elfogadom, hiszen el kell fogadnom, mást nem is tehet egy szurkoló. De ha elmegy, az nagyon fog fájni. Neki is, nekünk is!

Mi a ti véleményetek? Megy? Marad? 1 évre, 2 évre? Lehet pótolni?

A cikk a Marca nyomán íródott, kiemelt kép: Transzfermarkt

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
A felejthető Jović-év
BAJNOKSÁG

Leave a Reply