Nem akármilyen szponzort talált Florentino Pérez

A Marca cikke szerint a klub tárgyalásokat folytat Qiddiyával , egy szaúdi befektetői csoporttal, amelynek a birtokában van Szaúd-Arábia legnagyobb vidámparkja is.

A tulajdonosokkal való találkozókon megvitatták a tízéves, 150 millió euró értékű szerződést, valamint a klub női csapatának szponzorálási lehetőségeit.

A habfehéreknek 300 millió eurót kell beszerezni a költségvetéshez, és a szponzorálás lett a fő bevételi forrás.

A közelmúltban az amerikai Providence cég 205 millió euró értékű megállapodást írt alá. A klub ezzel biztosította likviditását, és 205 millió euróért kapott kölcsön. Ebből a pénzből tudják biztosítani a jelenlegi játékoskeret fizetését (egy korábbi cikk az amerikai Santandert jelölte meg ugyanerre- a szerk.)

Szaúd-Arábia szeretné javítani imázsát, és a sport referenciapontjává válni, hiszen korábban a Supercopa de Espana házigazdája volt , míg Rijád más jelentős sporteseményeknek is otthont adott.

A Qiddiya a sivatagban, Riyadtól 340 km-re épül. A Forma 1-es pályát rég ismerjük helyszínként, de a giga project itt nem állt meg, egyre szélesebb területen, egyre több komplexumot nyitnak meg. A világon a legnagyobb és legmodernebb hullámvasútját is itt lehet kipróbálni, amelyben még a súlytalanságot is átélhetik az utasok. Az alábbi videó mutatja be a csodálatos helyszínen létesült sport, szórakoztató, művészeti és rekreációs komplexumot:

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁltalánosBAJNOKSÁGNYILATKOZATOKSzerződések
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply