A nap, amikor Florentino Pérez marasztalni próbálta Zidane-t

Egy egész érdekes történet látott napvilágot 2006-ból, egész pontosan május 7-et írtunk, amikor Zizou utolsó meccsét játszotta a Real Madrid színeiben.


Azon a napon történt az, hogy Zizou nem tudta visszatartani a könnyeit a Bernabéu közönsége előtt. A meccs egyébként 3-3 lett a Villarreal ellen.

A francia zseni (ekkor 34 esztendős volt) úgy döntött, hogy nem folytatja tovább, és nem tölti ki szerződését a klubbal, inkább visszavonul a németországi világbajnokság után. Így is történt.

A szezon utolsó meccsén Florentino Pérez még egy utolsó lépést tett azért, hogy maradásra bírja a franciát. Erről beszélt most Cicinho, aki szintén a Blancók játékosa volt akkor.

„A búcsúmérkőzésen Zidane nagyon érzelmes volt. Mi is azok voltunk, hisz egy legenda hagyta el a pályát. Aztán Florentino Pérez megérkezett az öltözőbe, és egyenként gratulált a játékosoknak. Felejthetetlen volt az, ami ezután történt.” – emlékezett vissza az egykori brazil védő az ESPN-nek adott interjújában.

A Real Madrid legmagasabb fizetése akkoriban 6,5 millió euró volt. Robinho tréfálva mondta ezt: „Mr. Elnök úr, Zizou azt mondta, hogyha aláír vele egy kétéves szerződést 6,5 millió euróért, akkor nem hagyja abba a focit.” Mindenki nevetett, de Florentino komolyan válaszolt vissza: „Ha akarod, hozom neked a szerződést most, hogy aláírd.”

Az öltözőben hirtelen mindenki Zizoura nézett, Zidane egy pillanatra elgondolkodott rajta, ránézett, és azt mondta: „Nem, nem.. már nem akarom.”

„Zidane olyan volt, mint egy zenekar karmestere. Mindig segített nekünk a helyezkedésben a pályán. A meccsek előtt mindenkit irányított. Ő már edző volt a pályán. Florentino mindig azt mondta, hogy Zidane öltönyben játszik, ez az ő eleganciája a pályán. Még az izzadtság sem hatotta meg! Nagyon szép volt nézni, ahogy játszik.”


forrás: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK

Leave a Reply