Ancelotti: Tiszteletben tartjuk Casemiro döntését

Carlo Ancelotti megtartotta a Celta Vigo elleni mérkőzés sajtótájékoztatót ahol természetesen szóba került Casemiro jövője is.


„Jól készültünk fel a holnapi mérkőzésre. Ez más lesz, mint az Almería elleni összecsapás. A Celtának több erőforrása van és mindig nagyon nehéz ott játszani, de magabiztosak vagyunk és jó formában vagyunk.”

„A tavalyi összecsapás [ellenük] kulcsfontosságú volt, azonban most a szezon elején következik a találkozónk – de ez is fontos lesz. Szeretnénk folytatni azt a jó sorozatot. Harcolni fogunk a győzelemért.”

CASEMIRO

„Beszéltem vele ma reggel. Új kihívásra vágyik, új lehetőségeket keres. A klub ezt megérti és tiszteletben kell tartanunk azért, amit ezért a klubért tett és amilyen ember ő. Jelenleg is folynak a tárgyalások, jelenleg még a Real Madrid játékosa de távozni szeretne. Ha távozik: megvannak az erőforrásaink ahhoz, hogy pótoljuk.”

„Nem próbáltam meggyőzni, csak hallgattam, mert az itt töltött idő alatt sokat beszéltem vele és nagyon sokat segített nekünk. Miután hallottam, hogy mit szeretne: nincs visszaút. Ha megy: elképesztően hálásak leszünk neki azért, amit értünk tett. Több pótlásunk is van jelenleg. Tchouaméni pont erre a posztra érkezett, ő az egyik legjobb középső középpályás a piacon. De itt van Kroos is, aki szintén képes itt játszani, ahogyan tette azt a második évemben. Camavinga szintén.”

„Vannak más játékosaink is akik eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek, hiszen nem csak ugyanolyan játékos képes ezen a poszton játszani, mint Casemiro. Voltak a csapataimban olyan játékosok ezen a poszton, mint Pirlo. Ő nagyon különbözött Casemirótól, de remek munkát végzett. Tchouméni védekező középpályás szempontjából jobban hasonlít Case-re, mint Kroos de Kroos is tud ott játszani.”

MIT JELENT CASEMIRO A REAL MADRIDNAK?

„Modrić, Casemiro és Kroos egy rendkívül fontos trió a Real Madrid történelmében. Nagyon fontos szerepük van/volt az elmúlt évek sikereiben.”

MIT TANÁCSOL CASEMIRÓNAK: MENJEN VAGY MARADJON?

„Ez személyes döntés. Azt hiszem, hogy Casemiro teljesen tisztában van azzal, hogy mit is jelent a Real Madrid. Ugyanez történt, amikor a Milan edzője voltam; eljön a pillanat amikor teljesen boldognak érzed magad, de ki akarsz próbálni valami újat. Nagyszerű helyzetben voltam, a klub olyan volt számomra, mint a család: de az ember szeretne új tapasztalatot, új bajnokságot, új országot és új nyelvet. Ez egy személyes döntés, teljesen megértem.”

CASEMIRO INDOKAI

„Nem tudok válaszolni erre a kérdésre, mert ezek személyes dolgok. Majd Casemiro megválaszolja ezeket.”

HOGYAN REAGÁLT A CSAPAT?

„Tiszteletben tartják és megértik a döntését. Fontos, hogy mindenki szereti és tiszteli őt a klubnál. Ha egy új kihívásra vágyik, azt meg kell értenünk. Tisztelettel és szeretettel el kell fogadnunk. Nem vagyunk mérgesek és szomorúak. Persze, ha ilyen sokáig dolgozol együtt valakivel aki barátságos, fegyelmezett és profi [mint amilyen ő] akkor nem örülsz a dolognak. De a döntése iránti tiszteletnek kell az első helyen lennie.”

VÁLTOZTAT EZ A SZEZON TERVEIN?

„Tegnap tudtam meg, hogy ez valósággá válhat, de a Real Madrid tervei nem változnak. A terveink szerint minden sorozatban harcolunk és ott leszünk, ezt Casemiro nélkül is megtesszük. Ennek ellenére mindenki tisztában van azzal, hogy milyen fontos játékos és mennyire szeretjük őt.”

IGAZOLÁSOK

„Ha Casemiro távozik, hat középpályásunk lesz. Modric, Kroos, Tchoaméni, Camavinga, Valverde és Ceballos. Casemiróval heten lennénk, de szerintem elég hat a szezonra. Hat kiváló minőségű játékosról beszélünk.”

KROOS

„Soha nem mondta azt, hogy nem szeret azon a poszton játszani. Bár másoknak lehet, hogy mondott már ilyet. Ha szól, akkor ugyanott fog játszani, ahol eddig.”

TCHOUAMÉNI

„Tanulnia kell, meg kell szoknia a helyzetet és javítania kell a helyezkedésén. Erős az egy az egy elleni szitukban, nagyon erős a levegőben, jól kezeli a labdát és jól tör be a tizenhatosra. Nem fogom tőle azt kérni, hogy játsszon úgy, mint Casemiro. Ki kell használnunk a box-to-box képességeit. Nagyon fiatal és javulnia kell, de készen áll, hogy a Real Madridban játsszon.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK
ÁTIGAZOLÁSOKEl ClasicoSzerződések
Búcsúzunk, Case!

Leave a Reply