Ancelotti: Ez egy igazán különleges szezon volt

A Real Madrid a Real Betist fogadja a 2021/22-es spanyol bajnokság utolsó fordulójában, a mérkőzés előtt pedig így nyilatkozott Carlo Ancelotti.


MÉRKŐZÉS ADATLAP:

(38. forduló)
Real Madrid
Real Betis
0 - 0
VÉGEREDMÉNY

„Jó a hangulat, mert a megfelelő módon szeretnénk elbúcsúzni szurkolóinktól az utolsó mérkőzésen. Ez egy igazán különleges szezon volt, a szurkolóink segítettek nekünk, hogy jól teljesítsünk. Jól kell teljesítened az elejétől a végéig a bajnokságban, a célunk pedig egyértelmű: jó formában akarunk érkezni a szurkolóinkhoz, majd megnyerni a döntőt”

„Szeretnénk ha egy jó intenzitású meccs lenne. A LaLiga megnyerése óta az összes találkozón jól teljesítettünk, keményen küzdöttünk. Holnap is ezt szeretnénk csinálni, és azok a játékosok akik nem játszottak a Cádiz ellen, most kapnak játékperceket.”

Bale

„Ma edzett, de még mindig nincs 100%-os állapotban. Holnap meglátjuk, hogy elégg fitt-e ahhoz, hogy a keretbe kerüljön. Két játékost mindig ki kell hagynom, és ez nagyon nehéz. Előfordulhat, hogy ott lesz és az is, hogy nem. Mindenki tisztában van vele, hogy a szezon végén távozik. Az, hogy holnap játszik-e vagy sem: nem olyan fontos. Ami fontos, hogy része volt a klub történelmének és minden Real Madrid szurkoló emlékezni fog rá. Néhány fontos dolgot írt a klub történelemkönyvébe, és az normális, hogy ezt mindenki elismeri.”

Visszatérő játékosok

„Azok a játékosok fognak játszani, akiknek játékpercekre van szükségük. Modrić és Marcelo visszatér. Alaba hétfőtől fog edzeni a csapattal.”

A lejáró szerződésű játékosok

„Nem beszéltem velük erről, mert csak a május 28-ai döntőre koncentrálnak. Marcelo és Isco visszatértek, gyakorlatilag teljesen fitt csapatunk van. Mint mondtam: azok a játékosok fognak játszani, akiknek szükségük van a játékpercekre a május 28-ai döntő előtt.”

Idegesség a döntő előtt

„Nem szabad megfeledkeznünk a mérkőzéssel járó örömről. Jelenleg boldogok vagyunk, jól érezzük magunkat és nem aggódom, mert még van időnk felkészülni a meccsre. „Sokan szeretnének a mi helyünkben lenni és részt venni a világfutball legfontosabb mérkőzésén. Jól érezzük magunkat ma is, holnap is és egész héten. Ha lesz aggodalom, az ráér a mérkőzés előtt – utána pedig vagy boldogság, vagy szomorúság vár ránk.”

A párizsi kezdőcsapat

„Nincsenek kétségeim a csapatommal kapcsolatban. Az egyetlen gondolatom az, hogy melyik a fontosabb: azok a játékosok akik kezdik a mérkőzést, vagy azok akik befejezik.”

Több pihenés a Liverpoolnál

„A Liverpoolnak nehezebb dolga van ebben az időszakban, mert fontos meccsekre készülnek, de nekünk ugyanannyi időnk van felkészülni a meccsre. Lehetőségünk volt, hogy többet gondolkozzunk a találkozón, de ez nem befolyásol semmit.”

Díszsorfal

„A Betis és a Real Madrid az a két csapat, amely trófeát nyert Spanyolországban. Jó mérkőzés lesz, színvonalas és szórakoztató. Mindannyian élvezni fogunk: a Betis, a Madrid és a szurkolók is. Nem tudom, hogy lesz-e sorfal, de én megadnám nekik ezt, mert megnyerték a Copa del Rey-t, ami egy nagyon fontos trófea Spanyolországban.”

Mbappé

„A Valdebebasban, az autómban, az otthonomban és néha jó éttermekben töltöm az időmet. Nem sokat vagyok az utcán, de nem erről kérdeznek engem, hanem a BL-döntőről. Szerintem a szurkolók is emiatt izgulnak, és mi is csak erre koncentrálunk, hogy megnyerjük a klub 14. BL-trófeáját.”

Az öltöző véleménye Mbappéról

„Ez nem változtat az elképzeléseinken és a céljainkon. Jól érezzük magunkat és nagyon jó a hangulat. A lehető legjobban fogunk felkészülni erre a mérkőzésre. Minden ami körülöttünk történik, amikről beszélnek: egyáltalán nem érintenek minket. Nagyon boldogok vagyunk és teljesen nyugodtan várjuk a következő mérkőzést.”


forrás: realmadrid.com/MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGÉrdekességekNYILATKOZATOKSzerződésekVÁLOGATOTT

Leave a Reply