Ancelotti: A világfutball legnagyobb meccsét játsszuk, mindent beleadunk

Nyílt média nap volt a Real Madrid Cityben, az újságírók kérdésére pedig Carlo Ancelotti válaszolt.


„Jó formában van a csapat, tegnaptól elkezdtünk edzeni. Van egy kisebb probléma Marcelóval, de a teljes csapat kiváló fizikai állapotban van, nagyon izgatottak. Nyugodtan készülünk a meccsre, arra koncentrálunk, hogy mit és hogyan kell tennünk. Óriási az izgalom és a motiváció. A világfutball legnagyobb meccsét játsszuk és mindent bele fogunk adni. Ez a klub sokat nyert és minden madridista büszke a csapatra, ahogyan mi is belülről. Élvezzük.”

Sorozat

„Jelenleg jól érezzük magunkat és jól fogunk felkészülni a meccsre. Nyugodt a csapat, jó a légkör és ahogy közeledünk a mérkőzéshez, természetesen aggodalmak is vannak. A verseny évről évre erősödik Európában. Sokat csapatnak célja a Bajnokok Ligája megnyerése. Ebben az értelemben a döntőbe jutás már önmagában is siker – tekintve más sorozatok mellett. Az, hogy a Madrid az elmúlt nyolc évben többször is a döntőbe jutott: óriási siker és most egy újabb győzelemre van lehetőségünk.”

A legrosszabb pillanat a döntő előtt?

„Számomra a legnehezebb időszak a kezdőrúgás előtti három-négy óra. Testi rossz közérzet. Kicsit többet küzdöttem ezzel ebben a szezonban, fokozottan izzadtam és gyorsabban vert a szívem. Negatív gondolatok is járnak a fejemben, de szerencsére minden elmúlt amikor elkezdődött a mérkőzés.”

A LaLiga-t vagy a Bajnokok Ligáját nehezebb megnyerni?

„Nehéz nyerni, legyen szó a bajnokságról vagy a BL-ről. Két különböző sorozatról van szó. A Bajnokok Ligájában nem lehet hibázni, a bajnokságban pedig van időd jóvá tenni a vereségeket.”

Rodrygo

„Kezdve és amikor csereként lépett pályára, változást hozott magával. Nem aggódom, mert tudom, hogy mire képes. Ez nem 11 játékos meccse, többen vesznek részt benne. Ha bejutottunk a döntőbe az azért van, mert azok a srácok akik csak 3-4 percet játszottak: segítették a csapatot.”

Mbappé

„Soha nem beszélünk más csapat játékosairól, tiszteljük az összes klubot. Végeznünk kell a munkánkat, ez teljesen világos most. Csak arra kell koncentrálnunk, hogy jól felkészüljünk a döntőre.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply