Rafa Benítez: „Ancelotti nyugalmat és önbizalmat adott”

Rafa Benítez, aki korábban a Liverpool és Real Madrid edzője is volt, nyilatkozatot adott az UEFA sajtótájékoztatóján.

„A Real Madrid jó és minőségi munkát végzett. Ancelotti önbizalmat és nyugalmat adott nekik. A Liverpool védelmének óvakodnia kell Benzema minőségétől, Vinícius gyorsaságától és Rodrygo gólszerzési ösztönétől” – mondta Benítez a médiának.

„Egy játékos egyéni tehetséggel képes megváltoztatni a meccset, és a Real Madrid megmutatta ezt a döntőbe jutás módjával , ahol Benzema avatkozott be a kulcsfontosságú pillanatokban.” – folytatta.

„Ugyanígy a Real Madrid védelmében sem lesz egy pillanatnyi nyugalom. Klopp azt akarja, hogy csapata intenzíven támadjon, és ezt úgy teszi, hogy versenyképes csapattal rendelkezik. Ehhez olyan játékosok kellenek a kispadon, akik megnehezítik az ellenfél dolgát.” – vélekedett Benítez.

„Érdekes lesz látni, hogy egy olyan csapat, mint a Madrid, amely korábban a legtöbb labdát birtokolta a La Ligában, hogyan kerül szembe egy ilyen agresszív nyomással. A Liverpoolnak minősége és intenzitása van, és általában többet birtokolják a labdát, mint riválisai. Támadásba lendülnek ahelyett, hogy megvárnák a kontrázás lehetőségét.”

Benítez felidézte, hogy játékosként és edzőként éveket töltött a madridi akadémián.

„Meg lehet szokni a győzelmet. Ez egy igazi győztes mentalitás, és évekbe telik, hogy kifejlesszék. A második hely vereséget jelent, így a döntősök láthatóan kihívásként, motivációként élik ezt meg. Önbizalmat kell mutatnod a játékosok felé, hogy mindenki a legjobb verziót tudja adni önmagából.”

„A döntőt megelőző hetekben minden egy kicsit könnyebb a mindennapi életben, mert mindenki az aktuális munkára koncentrál. Könnyebb az edzés, mert semmi sem tereli el a figyelmet. A fő kihívás az a csapatnak, hogy növelnie kell az önbizalmat, beszélni kell a játékosokkal és a személyzettel, hogy a magabiztosság következetes maradjon.”

Forrás és kép Marca

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKOK LIGÁJABajnokok LigájaÉrdekességekKiemelt
BAJNOKOK LIGÁJANYILATKOZATOK

Leave a Reply