Benzema: Jól akarjuk érezni magunkat, boldoggá tenni a szurkolókat

A Real Madrid Cityben UEFA médianap volt, ennek következtében minden játékost lehetett kérdezgetni az újságíróknak. Benzema, Valverde, Marcelo, Camavinga és Alaba nyilatkozata.


„Szombaton döntőt fogok játszani, de nem fogok nyomást érezni. Az egyetlen nyomás ami nehezedik rám, hogy alig várom, hogy pályára lépjek. Ez megszűnik, amikor felsétálok a pályára. A felkészülés ugyanaz, mint máskor. Jól kell érezni magunkat, boldoggá akarjuk tenni a szurkolókat. Jó formában vagyunk, koncentrálunk készülünk a hét hátralévő részében egészen szombatig. Nincs nyomás, élvezzük a helyzetet.”

Fordítások

„Hihetetlen érzelmekkel éltük meg őket, akárcsak mindenki más. Tudjuk, hogy ebben a klubban belülről és kívülről is nyomás uralkodik, ezért is nevezik varázslatosnak ezeket az estéket, mert nem létezik még egy olyan klub a viláon, ahol ilyesmi megtörténhet. A szurkolók tovább tüzeltek minket, nélkülük nem sikerült volna. Nem hajthatjuk le a fejünket, amikor vesztésre állunk. Az emberek egy löketet adtak nekünk és a végén végül jöttek a gólok a PSG, a Chelsea és a City ellen is. Hihetetlen kapcsolatunk van a szurkolókkal. A mi klubunk egyszerűen nagyszerű.”

Hogyan lehet megverni a Liverpoolt?

„A Liverpool egy nagyszerű csapat. Nem sokat változtak az elmúlt négy-öt évben. Jó edzőjük van, de nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk. A PSG, a Chelsea és a City ellen játszottunk, ők voltak a favoritok. Tele vagyunk önbizalommal a Párizsba vezető úton. A döntőben bármi megtörténhet. Nem otthon játszol, hanem nyomás alatt tartanak. Képesnek kell lennünk letámadni, összezárni, kontrázni, labdát szerezni – attól függően, hogy ők hogyan játszanak.”

Tanács Viníciusnak

„Mindig is azt mondtam neki, hogy összpontosítson a játékra és játsszon úgy, mint mindig. Fiatal, de ez a pályán nem látszik hisz több, mint 100 mérkőzést játszott már. A világ legjobb játékosairól beszélnek mindig, de őt nem említik meg soha. Benne van a legjobb 5-ben. Mindent megtesz. Gólokat szerez, gólpasszokat ad. Folyamatosan beszélek vele, a pályán is. Még jelentősebb játékos lehet, annyi képesség és könnyedség van benne.”

Üzenet a madridistáknak

„Remélem, hogy meg tudjuk nyerni a szombati mérkőzést és visszahozzuk a Bajnokok Ligája trófeát Madridba. Mi együtt vagyunk és Ti segíteni fogtok nekünk megnyerni a Bajnokok Ligáját, ami hihetetlenül fontos számunkra.”

Marcelo: Ez a szezon kulcsfontosságú szakasza

„Nagyon izgatottak vagyunk a most zajló idény miatt. Csodálatos időszak ez, koncentrálunk és alig várjuk a szombatot. Tudjuk, hogy a Bernabéuban bármi megtörténhet. Az emberek nem hitték el, hogy meg tudjuk fordítani a meccseket de hatalmas örömet okoztunk a szurkolóknak. A Madrid soha nem adja fel és mindig a végsőkig küzd. Nem csodálkozom azon, hogy így nyertük meg a mérkőzéseket.”

„Ez a szezon kulcsfontosságú szakasza. Jól fel kell készülnünk a döntőre és meg kell próbálnunk megnyerni, hogy egy fantasztikus idényt zárjunk le. Meg tudjuk csinálni. Egy nagyon erős ellenféllel állunk szemben, akiket tisztelünk de alig várjuk, hogy játszhassunk.”

A csapatkapitányi szerep

„Ez óriási megtiszteltetés és nagy felelősség. A kapitányok befolyása az új igazolásokra óriási. Megtiszteltetés a világ legnagyobb klubjának kapitányának lenni. Sok játékos bármit megadna azért, hogy ebben a pozícióban legyen. A Real Madrid címeréért küzdeni kötelesség, a habfehér mez felvétele pedig kiváltság.”

Szurkolók

„Köszönjük, hogy mindig velünk vagytok. Ez most értetek van. Nehéz meccs vár ránk és tudom, hogy velünk leszel. Hala Madrid!”

Camavinga: Amikor aláírtam, az volt a célom, hogy ilyen meccseket játsszak

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a szezonnal és szombaton remek meccset vívunk a Liverpool ellen. Remélem, hogy megtudjuk nyerni a madridistáknak. Nagyon boldog vagyok és nyugodt, mert amikor aláírtam pontosan ilyen mérkőzéseken akartam játszani. Elég szerencsés vagyok, hogy ezt megtehetem és nagyon jól érzem magam.”

„Szeretnék köszönetet mondani a madridistáknak, mert mögöttünk vannak és segítettek az utunkon, hogy eljussunk ide. Amikor az edző becserél, az azt jelenti, hogy segítsem a csapatot és én nagyon örülök, hogy ezt tehetem. Megpróbálok a tudásomhoz mérten játszani.”

Alaba: Mindent beleadunk, hogy a BL-trófeával térjünk vissza

„Remekül érzem magam, volt időm felépülni. Nagyon keményen dolgoztam az elmúlt napokban, hogy újra fitt legyek. Szeretek a Real Madridban játszani. Nagyon erős csapatunk van és rengeteg tehetséges játékosunk. Megmutattuk ezt ebben a szezonban, különösen Benzema. Örülök, hogy itt lehetek és segíthetek ennek a nagyszerű klubnak.”

„Az utolsó három hazai meccs a Bajnokok Ligájában egyszerűen őrületes volt. A Bernabéu valami egészen különleges. Nagyon izgalmas volt és nagyon izgatottak vagyunk, hogy a döntőbe vagyunk.”

Kapcsolata Militãóval

„Nagyon jól kijövünk és a csapat pedig megkönnyíti az életünket. Könnyű volt alkalmazkodnom és amennyire csak tudok, szeretnék segíteni a csapatnak a játékommal. Ezúton is szeretném megköszönni a madridistáknak ezt a hihetetlen szezont, a támogatásukat. Már csak egy meccsünk van hátra és mindent bele fogunk adni, hogy a BL-trófeával térjünk haza.”

Valverde: Nagyon keményen dolgoztunk, hogy eljussunk idáig

„Különleges érzés és minden pillanatát élvezem a csapattal és a családommal is. Különleges mert nagyon keményen dolgoztunk, hogy elérjünk idáig. Ez lehet életem egyik legnagyszerűbb napja futballistaként. Minden játékos megkapja az esélyt, keményen dolgozunk. Nagyszerű munkát végeztünk eddig. Néha bele kellett ásni magunkat, most pedig kiváló formában érkezünk a döntőre.”

„A Liverpoolnak nagyszerű játékosai és fantasztikus edzője van. Nehéz meccs lesz. Magabiztosnak, alázatosnak és sikeréhesnek kell lennünk, hogy újabb trófeát nyerjünk a Real Madridnak.”


forrás: realmadrid.com

Talán ezek is érdekelhetnek:

Bajnokok LigájaBAJNOKOK LIGÁJABAJNOKSÁGKiemeltNYILATKOZATOKSÉRÜLÉSEKSzerződésekVÁLOGATOTT

Leave a Reply