Továbbra is tervben az Európai Szuperliga elindítása

A három alapító klub nem tett le a projektről, nemrég pedig megbeszélést tartottak a Juventus elnökének otthonában.


Az UEFA ismét érzi az Európai Szuperliga nyomását, annak ellenére, hogy a szurkolók Európa-szerte – különösen az Egyesült Királyságban határozottan visszautasították ezt a kezdeményezt. A LaLiga elnöke, Javier Tebas szerint most újra porondra került a projekt amit múlt héten találtak ki Andrea Agnelli otthonában.

A Real Madrid, a Barcelona és a Juventus az a három klub amely nem lépett vissza a Szuperliga-projekttől és most komolyan átgondolták az egész tervet, amelynek célja, hogy eloszlasszák a szurkolók aggodalmait.

Az új Szuperliga-modell

Az alapítók nemrég levelet küldtek az Európai Uniónak amelyben egyértelműen leszögezték azt, hogy eszük ágában sincs hátat fordítani a hazai bajnokságoknak – hisz ezek a bajnokságok lesznek azok, amelyekből a Szuperliga létrejön. Az új terv nem olyan lesz, mint az első – amelyik kudarcot vallott. Felismerték a vezetők azt, hogy szükség van a fontos változásokra – miután meghallgatták az összes csapatot illetve azoknak a szurkolóit.

A három alapító egy igazságosabb sorozat elkészítésén törekszik, amelyben szerepel feljutás és kiesés is. Kétféleképpen lehet bejutni: kvalifikáció szerint illetve az adott bajnokságban való nyújtott teljesítmény, helyezés után.

Ellenkezés, elutasítás továbbra is van

A mérvadó bajnokságok álláspontja továbbra sem változott, különösen a LaLiga elnökének, Javier Tebasnak. A spanyol bajnokság feje ismételten kritizálta a projektet.

„Agnellinek meg kell magyaráznia ezt. Ha nem magyarázza meg, akkor hazudik. Egy héttel ezelőtt az ő házában volt a három klub találkozója. Most azt állítják, hogy nem akarnak fix helyeket a sorozatban, különösen a Real Madrid. Ez hazugság. Valahányszor olvasok róla, fogom a fejem. Őszintén szólva többet hazudnak, mint Vlagyimir Putyin.”

„Amikor a Szuperligáról beszélsz, akkor nem a futballról beszélsz. Belefáradtam abba, hogy erről a NEM futballprojektről beszéljek.” – jelentette ki Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke a Financial Times által szervezett Football Business Summit rendezvényén.

„Először a világjárvány kellős közepén indították el ezt az ötlettelenségüket, most pedig nap mint nap olvasunk olyan cikkeket, hogy egy új ötlettel szeretnék elindítani a háboró kellős közepén. Muszáj többet beszélnem ezekről az emberekről? Őszintén szólva egy párhuzamos világban élünk. Ez teljesen nonszensz és ezt rajtuk kívül mindenki tudja.”


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
BAJNOKOK LIGÁJASZUPERLIGA

Leave a Reply