Benzema száll az Aranyladba felé?!

Tegnap este aki nézte a Belgium – Franciaország Nemzetek Ligája elődöntőjét, az első 20 percben régen nem látott pocsék formában játszó Karim Benzemat láthatott. Aztán…

Az első félidőben a belgák már 2-0-ra vezettek, de szépen lassan kezdett feltámadni a francia csapat. Ennek ellenére semmi nem jött össze a fehérben játszó francia válogatottnak. A labdabirtoklás továbbra is nagyobb arányban a belgáknál, a védekezésük hibátlan volt.

A második félidőben megváltozott minden. A francia feltámadás lehengerlő volt. Sorra kezdték a belgák kapuját bombázni, de vagy a védelem, vagy Courtois tették a dolgukat, egészen addig, amíg egy tizenegyes segítségével a belga csapat szépíteni tudott. Mbappe értékesítette a büntetőt, ami helyre billentette az Európa Bajnokságon megcsorbult tekintélyét.

Majd szintén ő volt az, aki gólpasszt adott Karim Benzemanak. A kiegyenlítő találat egyben azt is megmutatta, hogy igenis ők ketten remekül értik egymást a pályán, mert korábban bizony sok felől elhangzott a vád, miszerint nem tudnak együtt eredményesek lenni.

A 90.percben született meg aztán a franciák döntőbe jutást jelentő találata. És ez egyben több dolgot tesz a helyére.

Egyrészt a francia csapat az EB-n való kudarc értékű szereplését ezzel igyekszik kicsit szebbé kozmetikázni, hiszen regnáló világbajnokként a kontinenstornán nem jutottak el a döntőig.

Másrészt – és ez nekünk, madridistáknak sokkal fontosabb – Karim Benzema amennyiben a döntőben is tud gólt lőni, nagyban növeli tovább az esélyeit az Aranyladbáért folyó versenyben.Karim Benzema amennyiben a döntőben is tud gólt lőni, nagyban növeli az esélyeit az Aranyladbáért folyó versenyben

A döntő vasárnap este Spanyolország – Franciaország 20,45-kor, előtte, délután 15 órától játszák az Olaszország – Belgium bronzmeccset. Mindkét mérkőzésen Real Madrid játékosok részvételével, szóval nézzük!

Kép: AS

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKKiemeltNYILATKOZATOKSzerződések
BAJNOKOK LIGÁJANemzetek LigájaSÉRÜLÉSEKVÁLOGATOTT

Leave a Reply