previa-supercopa-europa-real-madrid-vs-sevilla-fc

Harc Európa-trónjáért… Előzetes: Real Madrid – Sevilla

Ma este 20 óra 45 perctől a Tizenegyedik Bajnokok Ligája elsőségét megszerző Real Madrid mérkőzik meg a sorozatban háromszoros Európa Liga győztes Sevilla csapatával. Az összecsapás Norvégiában, Trondheimben kerül megrendezésre.

A Sevilla csapatánál több nagy távozó is volt az átigazolási időszaki eddig eltelt időszakában: ilyen például Krychowiak, Kevin Gameiro és az irányító, Ever Banega, de kétség kívül a legnagyobb veszteséget Unai Emery jelenti, akit a 2016/17-es szezontól a Paris Saint-German vezetőjeként figyelhetünk meg. Krychowiak 33,6 millió euróért tette át a székhelyét Emeryvel egyetemben Franciaország elsőszámú csapatához. Gameiro viszont az országon belül váltott: a francia támadó mostantól a Matracosok csapatát erősíti. Ever Banega pedig 15 millióért cserébe igazolt az Internazionale csapatába.

Persze érkezőkből sem volt hiány: az egyik legnagyobb fogás egyértelműen a 22 esztendős Luciano Vietto volt, akit a távozó Gameiro helyére sikerült elhozni pont az Atlético csapatától. De az argentin mellett olyan játékosok is érkeztek, mint Joaquín Correa, aki Banega méltó utódja lehet. A 21. életévét betöltő irányítót a Sampdoria csapatától sikerült megkaparintani. A távozó Unai Emery helyére azt a Jorge Sampaolit sikerült megszerezni, aki 2015-ben és egy évvel később is megnyerte a Copa Américát Chile válogatottjának.

A Blancók szokatlan módon nem rengették meg az átigazolási piacot, ugyanis nem volt több tízmilliós vásárlása Zidane csapatának. Az egyetlen komoly érkezőt a Juventusból visszatérő Álvaro Morata jelenti, akiért 30 milliót kellett fizetnie Florentino Pereznek. De mellette visszatért a spanyol középpályás, Marco Asensio is, aki az előszezon folyamán nagyszerűen játszott, és ezzel meggyőzte Zinedine Zidane-t arról, hogy tartsa a csapatnál a fiatal tehetséget. A Királyi Gárda legnagyobb távozója egyértelműen Jesé Rodriguez, aki a tegnapi naptól a PSG csapatát erősíti. A madridiak nevelése 25 millióért cserébe tette át a székhelyét a francia fővárosba.

Zidane tegnap kihirdette a döntőre a keretet, így biztosra vehető, hogy Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Keylor Navas, Pepe és Toni Kroos bizonyosan nem lép pályára. Szerepel a nevezettek közt ugyanakkor a tinikapus Luca Fernandez Zidane,Rubén Yánez, a Mariano Díaz, a francia szakvezető által nagyon megkedvelt Asensio és a 21 éves Marcos Llorente is.

A madridiak kapujában biztosan Kiko Casilla fog pályára lépni, aki Keylor Navas helyét veszi át ma 

este. A védelemben meglepetés biztosan nem lehet: Carvajal, Varane, Sergio Ramos illetve Marcelo kaphatja meg a lehetőséget. A középpálya jól megszokott triójából mindössze Kroos fog hiányozni, így a német helyét Isco veheti át. A Blancók támadósora a hiányzók miatt teljesen megváltozik ma este: a gólerős BBC-ből ketten (Ronaldo és Bale) biztosan nem fognak pályára lépni, de valószínű, hogy Benzema is csak a kispadon kezdi a mérkőzést. A portugál EB-győztes helyét James veheti át, akiért több topklub is bejelentkezett, de ő kijelentette, hogy meg fog küzdeni a helyéért a csapatban. Bale helyén ezúttal is Lucas Vázquez szerepelhet majd, míg Benzema pozíciójában a Juventusból visszatérő Morata kezdhet.

Várható kezdőcsapat:
Real Madrid: Kiko Casilla – Carvajal, Varane, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Isco – Lucas Vázquez, Morata és James Rodriguez

Sevilla: Sergio Rico – Carrico, Rami, Mariano – Franco Vázquez, N’Zonzi, Kranevitter, Escudero – Konoplyanka, Vietto, Sarabia

Real Madrid – Sevilla, Európai Szuperkupa döntő
2016. augusztus 9. 20:45
Helyszín:
Norvégia, Trondheim, Lerkendal Stadion
Tv: Sport1

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS
13903254_10154304907522088_9161506363429435252_n
ÁLTALÁNOS
6tag-1626920709-1313332430114927483_1626920709

Leave a Reply