celta-rma

Az újév első bajnokija… Előzetes: Celta Vigo – Real Madrid

A spanyol labdarúgó bajnokság 18. fordulójában a Real Madrid a Balaídosban lép pályára a Celta Vigo vendégeként

A Real Madrid már túl van első tétmérkőzésén a 2018-as naptári évben, az első bajnokira, azonban ma estig még várni kell. A feladat nem lesz egyszerű, hiszen a Királyi Gárda ellenfele az a Celta Vigo lesz, akik hétközben 1-1-es döntetlent értek el a Barcelonával szemben.

A Blancók a Numancia otthonában léptek pályára csütörtökön, ahol egy simának tűnhető 3-0-s győzelmet arattak. Bale és Isco büntetőből volt eredményes, míg a harmadik gólt Borja Mayoral szerezte, aki a csereként pályára lépő Hakimi nagyszerű beadását értékesítette.

A Celta jelenleg a tabella 12. pozíciójt foglalja el 21 megszerzett egységgel. A mezőny sűrűségének köszönhetően azonban csak tíz pont választja el a két gárdát. A hétközi kupamérkőzésen a Barcelonát látták vendégül a Balaídosban, ahol 1-1-es döntetlenre végeztek. A vezetést José Arnaiz szerezte meg a gránátvörös-kékeknek a 15. percben, majd a 31. minutumban Sisto bombájával egyenlítettek a hazaiak.

A madridiak kapuját hétközben Kiko Casilla védte, így most visszatérhet Keylor Navas. A Costa Rica-i előtti védelemben nem sok választása maradt a Zidane-nak, hiszen Carvajal eltiltását tölti, amit a Barcelona elleni piroslapja eredményezett, Sergio Ramos pedig sérüléssel bajlódik. Ebből adódóan Navas előtt a védelmet a Hakimi, Varane, Nacho, Marcelo négyes alkotja majd. A középpályán lehetne variálni, de mivel az alapkezdők pihentek, visszatérhet a francia kedvenc triója, azaz a Modric, Casemiro, Kroos alkotta hármas. A támadószekcióban a szintén pihenő Ronaldo játékához kétség sem férhet. A portugál szupersztár visszatérhet egyik kedvenc csapata otthonába, hiszen hét gólt szerzett hat Balaídosban lejátszott mérkőzésen. Két társa ezúttal a Numancia elleni gólszerzők, Bale és Isco lehetnek.

A Real Madrid a negyedik pozícióból várja a ma esti összecsapást, azonban 14 pontos hátránya a Barcelonához képest igencsak soknak tűnik, ezért adódik a kérdés, hogy vajon mit kezdenek ZZ-ék a bajnoksággal? Elhiszik azt, amit folyamatosan hangoztatnak, hogy küzdenek a végsőkig, hiszen riválisok is kerülhetnek esetleges hullámvölgyekbe, vagy pedig a pontvadászatot használják fel a felkészülésre a Bajnokok Ligájához, ahol a triplázásra hajtanak. Legyen akármi is a csapat célja, azt biztosan tudjuk, hogy a szurkolókat az fogja boldoggá tenni, ha hozzák a kötelezőt, és három ponttal térnek vissza a fővárosba. Előre a győzelemért! Hala Madrid!

Celta Vigo – Real Madrid, LaLiga 18. forduló
2018. január 7. 20:45
Helyszín:
Vigo, Estadio Municipal de Balaídos
Tv: Sport1/2

Várható kezdőcsapat
Real Madrid: Keylor Navas – Hakimi, Varane, Nacho, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modric – Ronaldo, Isco és Gareth Bale

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁLTALÁNOS

Leave a Reply