Luka Jović, a Real Madrid egyik legrosszabb igazolása: miért nem sikerült ragyognia?

Csalódottság a hatalmas átigazolási árat követően.


Luka Jović félévre kölcsönbe tér vissza az Eintracht Frankfurtba, alig 18 hónappal azután, hogy a Real Madrid 63 millió eurót fizetett érte a német klubnak. A 23 esztendős szerb csatár gyenge teljesítménye Madridba – a hatalmas összeget kifizetve érte: a Real Madrid egyik legrosszabb igazolása.

Jović igazából a Blancók hetedik legdrágábban szerződtetett játékosa, tőle drágább csak Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Kaká, James Rodríguez és Zinédine Zidane volt.

A szerb csatár Madridba érkezése előtt 27 gólt szerzett a 2018/19-es idényben a Frankfurt színeiben. Életkorát és gólszerzési képességét figyelembe véve Európa egyik legígéretesebb játékosának tartották, ennek ellenére mégsem sikerült alkalmazkodnai a madridi élethez. Különböző oka vannak, hogy Jovićsnak nem sikerült beilleszkednie Zidane csapatába. A pályán és azon kívül is. Lassan, de biztosan hivatalossá vált, hogy ő sem tudja megszerezni Zidane bizalmát. Még Mariano Díaz is elé került, és végül ő lett Benzema helyettese.

AJÁNLOTT: Jović kölcsönbe távozik

Jović nem csak a spanyol nyelvvel küzdött érkezésekor, hanem ismeretlennek és félénknek tűnt, ami miatt nagyon kilógott a csapatból. De a pályán kívüli tevékenységei sem segítették előrébb. Megszegte a COVID-19 karantént, sérült lett hazájában, és társai.

Nem csak a mostani sérülései miatt került parkolópályára, már ami a Real Madridot illeti. Mégis amikor lehetőséget kapott, nem tudta kihasználni. Statisztikái rendkívül gyengék 63 milliós árához képest: 32 mérkőzés, 2 gól és 2 gólpassz.

Most, hogy visszakerült korábbi csapatához: a Blancók remélik, hogy visszanyeri önbizalmát és ami a legfontosabb: gólokat szerez. Ha újra jól teljesít, a vezetőségnek el kell döntenie, hogy mit is akarnak a szerb támadóval. Visszahívják-e, vagy végleg megválnak tőle és visszaszerzik az érte fizetett nagy összeget. Amennyiben rosszabbul alakulnak a dolgok, úgy még nagyon hosszú út áll Jović előtt.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOK
NYILATKOZATOKSZUPERKUPA

Leave a Reply