A Real Madrid eladja Varane-t a nyáron, ha nem hosszabbít

A PSG és a Manchester United komoly érdeklődőnek számít.


A Sergio Ramos-saga volt a legfőbb téma az elmúlt hónapokban a Real Madridot illetően, azonban a mostani helyzet szerint a klub egy másik kulcsjátékosától is megválhat, ez a játékos pedig Raphael Varane.

A francia védő jelenlegi kontraktusa 2022-ig szól, és a jelenlegi információk szerint nem szeretne hosszabbítani – ami azt jelenti, hogy az azt követő idényben ingyen távozhat. A következő hetekben választ szeretnének kapni Varane-tól, és amennyiben valóban nem hosszabbít, úgy a nyár folyamán vevőt keres a klub.

CAA Sports

Varane a CAA Sports sportügynökséggel áll szerződésben, akik nagyon aktívak az angol futballban. Elsődleges képviselője azonban mégis testvére, Anthony. A CAA Sports képviseli például Carlo Ancelottit és Dele Allit is, de az ügynökség jó kapcsolatban áll Jorge Mendes-zel, aki Cristiano Ronaldo, Joao Felix, James Rodríguez és José Mourinho érdekeit képviseli.

Varane nyáron 27 esztendős lesz, vagyis karrierje szempontjából a legjobb éveiben van. Ez teszi lehetővé azt, hogy az egyik legkeresettebb játékos legyen a piacon. A Transfermarkt 70 millió euróra becsli a középhátvédet, amivel a Blancók második legdrágább játékosa Casemiro mellett – őket csak Courtois előzi meg 75 millióval.

Alaba-ügy

A Real Madrid tisztában van azzal, hogy Ramos és Varane hosszabbítása is problémás jelenleg. Éppen ezért történt az, hogy a Blancók lecsaptak januárban David Alabára, aki júliusban ingyen érkezik Madridban. A vezetőség tehát Alabára és Militaóra épít, de még meggondolhatják magukat, hisz a piacon számos jó játékos van, megfizethető áron: Pau Torres, Jules Koundé és Diego Carlos.

Új kihívások

Varane és Alaba helyzete szinte ugyanaz. Két hasonló korú játékosról van szó, akik szinte már mindent elértek jelenlegi csapatukban. Körülbelül egy évtizedet töltöttek a legmagasabb szinten, rengeteg trófeát nyertek és most mindketten új kihívásokat akarnak. Ami Varane-t illeti: mindössze 6 millió eurót keres Madridban.

2019-ben úgy volt, hogy Varane távozik

A problémák először 2019-ben léptek fel, amikor Varane fontolóra vette a távozást. A Manchester United és a PSG ekkor jelentkezett be érte, de akkor végül maradt. Maga Zidane volt az, aki 2011-ben beajánlotta őt Florentino Péreznek, azonban 2017 óta nem áll szándékában hosszabbítani – ami arra utal, hogy nem is igazán szeretne.

AJÁNLOTT CIKK: A Manchester United minden eddiginél jobban akarja Varane-t

Kétségtelenül fontos

Pepe (2015/16) távozása óta Varane a Real Madrid egyik legfontosabb játékosává vált. 364 tétmérkőzésen 17 gólt szerzett – legutóbb kettőt is a Huesca ellen. Ebben az idényben csak Courtois töltött több percet a pályán.

50 millió az ára

Ha Varane nem egyezik bele a hosszabbításba, a nyári átigazolási időszakban a Real Madrid megpróbálja őt eladni. Érdeklődőkből nincs hiány: Manchester United, PSG, Juventus és Chelsea. Tekintettel arra, hogy a franciának csak egy év van hátra szerződéséből és a koronavírus okozta gazdasági nehézségekre: a vezetőség örömmel fogadja az 50 millió eurós ajánlatokat.

A PSG lesz Varane új otthona, akkor a Real Madridnak még ez jól is jöhet, hisz egy erősebb kapcsolatot építi ki Kylian Mbappé megszerzéséhez. Honfitársához hasonlóan, az ő szerződése is 2022-ben jár le.


forrás: MARCA

Talán ezek is érdekelhetnek:

BAJNOKSÁG
BAJNOKSÁGÖSSZEFOGLALÓK

Leave a Reply