Benzema: „A Real Madrid továbbra is a világ legjobb klubja”

Karim Benzema az L’Equip – nek adott egy hosszabb interjút, amiben mindenről beszélt. Nem csupán a pályán nagy a kilencesünk, de ahogyan nyilatkozik, abból kiolvasható, milyen az egyénisége, amiért annyira kedvelik a társai, edzői, kollégái, na meg a rajongói is.

Kylian Mbappe a Real Madrid játékosa lesz?” Benzema : „Ő maga mondta nekem, hogy el akar jönni. El fog jönni, csak idő kérdése.”

„Amikor nekem 40% esélyem van a gólszerzésre, de a társamnak 60%, akkor a labdát neki fogom passzolni.” – mondta. A jelen helyzetet úgy látja, hogy a Real Madrid versenyképes minden sorozatban: „Ez még mindig a világ legjobb klubja. Újjáépítés vagy sem, ez egy új futball, új generáció, új játékosok… Be kell fektetnünk a fiatalokba, hogy egy napon nagyszerű labdarúgók legyenek. Itt vagyok, hogy segítsem őket. Sokat beszélgetek velük. Ha segítesz fejlődni nekik, akkor az egész csapat fejlődik. „

Elmondta, hogy nem érzi nyomás alatt magát a kapitányi karszalag miatt, tizenkét szezont töltött már a Real Madridban, négy Bajnokok Ligáját nyert a klubbal, mégsem hasonlítja magát Zidane-hoz.

„Soha nem leszek képes hozzá hasonlítani magamat, vagy egy szinten beszélni róla. Túlságosan tisztelem őt és Cristiano Ronaldot is. Csak tanulhatok abból, amit tettek. Zizou-val nagyon jó a kapcsolatom, sokat beszélünk. Sokat segít nekem. De soha nem mondom, hogy én vagyok Zidane utóda, a mai megfelelője, ez elképzelhetetlen! „

Kép: Marca

Fizikai erőnléte megőrzése érdekében sokkal jobban odafigyel magára. Minden edzés után 5 percre hideg vizes fürdőbe merítkezik, másnap egy kis pihenés után kocog, majd súlyzókkal edz,aztán egyéb tornagyakorlatokat végez.

Egyre több vélemény szerint az Aranyladbára esélyes. Erről is megfontoltan beszél :

„El lehet játszani a gondolattal, természetesen, de nem szabad ez megszállottsággá váljon. Ha a rögeszméddé válik, neki állsz hajtani érte, egyénileg akarsz kitűnni, ragyogni, minél több gólt akarsz szerezni egymagad. Ha meg lehet nyerni, akkor azt a mezőnyben mutatott munkád miatt kapd meg.”

Sokat ehhez nem tudok hozzá tenni, Karim Benzema gondolkodása, alázata és szerénysége tisztán látszik a játékán is. Minden edző, minden csapattárs és minden szurkoló boldog lehet, hogy ő a miénk. Sose titkoltam, hogy nagy rajongója vagyok, és tiszta szívből kívánom neki, hogy megnyerhesse az Aranyladbát, még sok sikere legyen a csapatunkban, és bízom benne, hogy ami még időt a pályán tölthet aktív játékosként, azt nálunk fogja tölteni.

Forrás: Marca, kiemelt kép: Eurosport

Talán ezek is érdekelhetnek:

ÁTIGAZOLÁSOKBAJNOKSÁGÉrdekességekKiemeltSzerződések
ÁLTALÁNOS

Leave a Reply